onsdag 5 november 2008

Måste få skryta lite.....

.....för jag har bakat SAFFRANSSKORPOR som är sååå goooa:)..Nu är det väl kanske inte så svårt att lyckas med skorpbakning!!...Men jag har inte bakat skorpor förut, förrän vi bakade till höstmarknaden...( ni minns väl den :) då vi bakade Lavendelskorpor i flera omgångar för att det hade sån strykande åtgång...NU SKRÖT JAG IGEN....Gillar ni saffran och juldofter.?...Ta då och kika HÄR.. och baka en sats efter det receptet..lovar att de skorporna är slut, innan ni hinner blinka:)......OBS!! Det är mandel i skorporna OCH de ska skållas INNAN de "hoppar" ner i degen...annars är det lite svårt att skära i bitar:)

Om 14 dagar så ska vi stå på julmarknaden i Brunskog..fick bekräftelse på att vi hade ett bord bokat där . Vi är tre stycken pysselälskade tjejer i varierande åldrar...(jag står för den äldre generationen, mormor/farmor som jag är:)..som oxå har det gemensamma att vi jobbar inom barnomsorgen....Det är vår första julmarknad tillsammans ..tror inte att det blir den sista......

Jag tror att det kommer stå ganska MYCKET om den marknaden här i min blogg...så ..kära vänner hoppas ni orkar läsa, samt titta på alla mina förberedelser i bilder på allt vad pyssel heter...hihi...

♥ Några av våra pyssel är bl.a hembakade SAFFRANSSKORPOR och godis (kolor, knäck m.m:)....

Så till SAFFRANSSKORPOR.....receptet på de som jag bakade igår...kommer jag att byta ut till det HÄR receptet..byter "bara" ut lavendeln mot SAFFRAN istället..

Jag vill gärna säga till er ALLA som tittar in här och läser/tittar.. och skriver..roliga..snälla ..rara..uppskattande.. glada ...gulliga...upp-piggande ....kommentarer till mej:)

Det är "ta mej tusan" nästan det roligaste med just bloggandet..tror ni håller med mej....

♥ Man går ONLINE det första på morgonen INNAN man äter frukost....för att se OM det kommit någon ny kommentar...UNDER natten..

♥ Man kikar in i bloggen ..även OM man bara råkar gå FÖRBI datorn...IFALL det kommit något ny kommentar under tiden som man inte varit nära datorn...

♥ Man måste kolla några extra gånger INNAN man går och lägger sej...DET kan ju ha tillkommit nya kommentarer...

♥...PIA

16 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Haha, vad jag skrattade när jag läste din kommentar inne hos mig.
Det vore väl jädrans trist om man skulle hålla med om allt hela tiden?!
Och när jag skriver så blir jag bara glad om det kan skapa eftertanke eller en motreaktion. För då har man ju iaf tänkt tanken:)
Du är go! Och jag trivs absolut inne hos idg också.
Kram Lallis

Noll54/Eva-Karin sa...

Hej Pia!
Har du mandel i skorporna eller ser jag fel? Dom ser ut att smaka underbart! Måste prova!!!

Ja, visst är det skoj närman fått en kommentar! Det håller vi nog med om alla!!!

Ha det så bra!
Eva-Karin/noll54

Gårdsromantik sa...

Mums så goda skorpor!
Jag ser fram emot reporatge från Marknaden.

Kram Maud

Jenny Oak Fae sa...

Mums...de skorporna verkar ju riktigt GODA..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Geta sa...

Skorporna var verkligen goda! Vi äter gärna fler!!!

Annika sa...

Morrn!!! Ska faktiskt testa dessa skorpor.... äääälskar skorpor.... nu sitter jag o laddar fär en tur till "Suun"...... Julmarknad.... vi ä en bil mä stôllette käringer sôm itte kan hôlle ôss däna.....pongen ä itte sô full män dä gär ittnô..... en får föll gå å bare njute...... Kram Annika

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !
Åhhh himmel vilka fina skorpor, släng hit några vet ja så att jag får till morronkaffet !!
Kan riktigt känna doften ända hit..muummmmss...
Visst är det ju så med kommentarerna, precis så som du beskriver det gör jag också...
Kollar hela tiden..
Åhh vad jag längtar tills jag kan få börja baka nåt gott jag också, just nu så är det så rörigt i hela huset så det är ingen ide att sätta igång med nåt bak, det gör jag sen när renoveringen är klar.
Ha det gott
Kram Anette

Millygarden sa...

åh har du bakat saffransskorpor! mumms,så gott! Bakade sånna förra vintern. Dom gick åt som smör i solsken! Det ska jag baka.. gott och så är dom fina att ha i en galsburk köksbänken!

Lycka till med marknaden!

Kram Marina

Leamarlené sa...

Oj de låter som att du har samma rutin som jag när jag kollar bloggen.
Provade på lavendelskorpor igår kväll. Det receptet jag hittade där var det choklad i. Ska prova på ditt med.
Gjorde ju saffransskorpor för ett par veckor sedan...å visst är dom goda. Har även funderar på att sälja på marknad..men vad paketerar du in skorporna i?

Kram, Marlene

Unknown sa...

Åh jösses så gott det ser ut! Vad duktig du är! Hm, undra om inte vi ska ge oss på ett försök med det här hemma också...
Kram Petra

Lavendel & Romantik sa...

Vad du kan då Värmlänskan skorpor och grejor......Och det där med att kika på datorn det stämmer nog på många tror jag...Kram på dig/Majsan

Inspiration i vitt sa...

Hej Pia de skorporna förstår jag att de går åt oj så goda de ser ut.
Gillar dina skiffer hängen mycket.
Förstår att du pysslar på som bäst nu inför julmarknaden, tänk vad man håller på än hit och än dit men det är ju så roligt.
Jag har själv stått i Brunskog många gånger på den somriga hantverks dagarna de har där varje år, jag och en kompis bodde då på ett vandrarhem mitt i skogen där om kring och vi hade såå roligt.
Hoppas att ni får sälja riktigt mycket av era saker.
Kram på dig/ingela.

hemtrevnad marie sa...

Mums! Di skôrpera ser bra goe ut di...har aldrig bakat skôrper men nôn gång ska väl vôrt dän förste!!
Marknan vell jag gärna gå på!
Ha en go hälg!!
kraam

Noll54/Eva-Karin sa...

Lycka till hos mej!

Trevlig helg!
Eva-Karin/noll54

heavenandearth sa...

Mmmmm, dom ser så himla goda ut att jag inte kan annat än att provbaka dom jag oxå!! Har sparat recetet o ska försöka mig på dom i helgen!

Ha en sköön hösthelg!!
Iréne

LantlivsAnette sa...

Go kväll där borta !
Åhh, vad glad jag blir då du gillar mina bilder från butiken, visst blev det bra med pardörrarna...jag är väldigt nöjd med dom..och tänk, dom var vita när jag köpte dom, vilken tur !!
Och priset var kanon,900:-, det måste man kalla ett fynd.Sen så är dom knappt 190 cm höga, en mindre modell för dom har suttit på en gammal kyrkstuga, jag tänkte att man kan göra ett skåp av dom..eller nåt, vi får se, nu får dom stå i butiken ett tag.
Kransarna du ser där, dom är helt slut tyvärr, och jag får inte tag i några fler heller...
Du dör väl då du hör vad vi har ätit till middag idag...ingen hade tid..jag har inte hunnit handla, så det blev varmkorv o bröd med mos...en Fredag !!! jaa, så kan det bli ibland...vi får laga nåt gott i morron istället, jag är ledig i helgen..så då har man ju bättre med tid.
Hoppas att du har fått nåt godare än mig idag..
Fikat var bra i alla fall idag...
Ha det gott
Kram Anette