torsdag 27 november 2008

Jag...en hönsmamma.....

..av stora mått....och det har jag förmodligen varit sen.....säkert urminnes tider:)..En "hönsmamma" beskrivs väl som oftast en mycket överbeskyddande.... som en curlingförälder av stora mått ..OCH ...det är jag....En av mina stora fasor, är att mina barn.. stora som små ska råka ut för olyckor av nåt slag.....I tisdags hände det som lyckligtvis händer mycket sällan.. Jag var hos mitt minsta barnbarn en stund på kvällen..Lillgrabben skulle få sin kvällsmåltid....jag skulle hjälpa honom..(han äter inte såå bra själv..och därför skulle ....jag mormor.."se" till att han skulle få i sej maten..)
....Nu hände det, som jag såå ofta säger till alla små barn..försiktigt så du inte får i halsen...nu fick han "i halsen"..och min reaktion var för en gång skull mycket snabb....jag lyckades hjälpa honom ..jag har tack och lov gått första hjälpen kurser inom mitt jobb (förskola) och instinktivt gjorde jag "rätt"..men samtidigt fick jag min dotter till att ringa efter hjälp..ambulansen kom..mycket snabbt och jag fick lämna över ansvaret till sjukvårdspersonal....Vad glad jag är över att vi har så duktiga sjukvårdskunniga människor i vårt land...
..Nu slutade allt lyckligt..mor och son fick åka till sjukhus för att se så allt stod rätt till.. Jag hade många frågor till ambulanspersonalen, om jag gjort någon skada ..ett litet barn tål mer än man tror fick jag som svar..jag hade ju tryckt och slagit lite hårt i ryggen tyckte jag och tänkte mycket på om jag skadat revben eller nåt..vilket lyckligtvis inte hänt...Men chocken över vad som hänt..sitter kvar..än..börjar dock kunna släppa tanken ..som att vad kunde hänt om jag inte handlat som jag gjorde...mitt dilemma är bl.a att jag inte kan stoppa tanken där...utan ska alltid tänka lite längre..Nu ikväll har jag hört lillgrabben genom telefonen..leka ..skratta..och prata..det är nog för att jag ska känna glädje över allt igen...
..♥..
Ps...Bilderna idag är bl.a ett kort som jag gjorde i måndagskväll på en kvällsträff med ANNAS Scrapbooking..vill du se mer av det..kolla in ANNAS...VERAS.... ANNAS..bloggar..ds...
Dubbel ps.. det söta lilla träshabbade hjärtat & tovade polkagrisstången har förövrigt min två marknadskompisar gjort.......
♥...Nu har jag fått "prata" av mej lite..och ni har "hört" på:)..sköööööööönt..tack..♥
♥..PIA

26 kommentarer:

Vera sa...

Skönt att det gick så bra Pia. Tur att du reagerade så snabbt och bra som du gjorde. Ett litet guldhjärta till dig!!
Massor av kramar.
Malin

Lena sa...

Hej vännen! Vi har redan pratat en del så jag vill bara skicka en hel bunt med varma goa kramar till dig och massor, massor med ny energi. Du är stark!!! Kram Anna ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gårdsromantik sa...

Så skönt att det slutade lyckligt - var också en hönsmamma. Mina barn har nästan idislat all mat.

Kram Maud

Lallis - liv och leverne sa...

Jag är också både hönsmamma och curling mamma. en h el del. Och det där med att sätta i halsen. Oj!
Har också gått utbildning men ändå.
Man är ju nervös när de äter vissa saker, måste jag säga.
Men vad SKÖNT i att det gick bra, i alla fall gumman!! det måste ha varit en hel del efterreaktioner och tankar.

Kramar om länge!
Lallis

idémakeriet sa...

Gud vilken tur att det slutade lyckligt. Vad bra att du reagerade så snabbt. Kan förstår att du har fortfarande skräck i halsen.
Vad skönt att läsa att det gick så bra med julmarknaden, jätte kul.
Har nu med nätbutiken och live butiken alldeles för mycket att göra men för några år sedan tyckte jag att det var jätte mysigt att stå på en julmarknad.
Lycka till med nästa, hoppas lika lyckad som den första.
Kram Gerda

Noll54/Eva-Karin sa...

Usch vilka hemskheter, men vad skönt att allt gick bra! Tänker på dej Pia!

Ha det nu så bra!!!
Kram E-K7Noll54

A home far away sa...

Nämen vad läskigt, trots 2 barn har jag bara 1 gång råkat ut för nåt liknande, handlade instinktivt (vi satt på ett flygplan) allt gick bra men sedan fick jag höra på en kurs att man INTE skulle göra som jag gjorde...
skönt att lillgrabben mår bra!

Kram Gunilla i Singapore

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !
Hoppas att den värsta chocken nu har lagt sig..jisses, jag förstår att du har haft det hemskt nu..men vad bra att du handlade blixtsnabbt...Det här blir en historia att berätta för den lille sen när han blir större, hur mor-mor räddade honom..
Jaa, tänk vad som kan hända..
Men nu är det över och du kan pusta ut...
Ojjj, vad mycket fint du visar, ni är sååå duktiga på att pyssla nu till jul...
I går hjälpte jag syrran med deras flytt...ojjj vad mycket det är när ett helt hus ska flyttas, dom har varit tvugna att sälja en del också..
Ha nu en skön adventshelg
Kraam Anette

Viola sa...

VIlken otäck upplevelse, så skönt at det slutade så lyckligt, kan tro att denna minnesbild kommer att finnas kvar för alltid, har oxå gått flera kurser som lärare i detta och hoppas att man gör som du att man reagerar reflexmässigt om man skulle hamna i en sådan situation, ha nu en riktigt skön adventshelg, här finns inte den rätta känslan idag, regn och grått och varmt....kram

Hannis sa...

Vilken tur att du reagerade med handlingen!
Du måste ju ha blivit jätterädd!
Skönt att allt slutade bra!

Önskar dig en fin advent//
Kram Hannis

Lilla Blanka sa...

Hej Pia!

Ojoj jag blev alldeles skakig där..när nåt sånt händer blir man ju så rädd (för vad som kunde hänt)

Jag är också en värsting-curling-mamma som överbeskyddar mina barn..men jag tycker det är bättre att göra det..de säger ifrån när jag är "för mycket" ;)

Kram goa vän, ha en jättefin adventshelg!
Mia

Kamomilla sa...

Åh, vilken mardröm du varit med om!!!Tur att allt slutatde lyckligt! Det var nog för att du var så duktig och snabb i ditt agerande!
Kram till dig, du har räddat hans liv!

Anonym sa...

Åhh vilken lycka att det gick bra! Ta hand om er och trevlig advent!

Tvert-om-tanten sa...

Åh, jeg skjønner deg så godt, jeg er også en hønemor, livredd for at noe skal skje. Så godt at det gikk bra! Min femåring falt ned trappen i går kveld, gjett hvem som lå og tenkte på hvordan det kunne ha gått etter at jeg hadde gått til sengs..??? Alle burde kunne livredning, håper jeg kan det hvis det blir nødvendig - teori og praksis er to forskjellige ting, men håper mest av alt at jeg aldri må forsøke det!!!
God helg!!!
Klem

Helena sa...

Men du.... Vilken mardröm! Vad skönt att du handlade snabbt och instinktivt och att det gick vägen... Jag är sjuksköterska och har å yrkets vägnar hamnat i akuta situationer men jag glömmer ALDRIG när jag var "privat" och råkade ut för ett hjärtstopp på en person. Himmel, vad liten jag kände mig... Lyckligtvis gick det hela bra och mannen i fråga lever än idag.
Och du..., barnen är det viktigaste vi har. Vi har RÄTT till att vara hönsmammor. Motsatsen är värre! Kram Helena

Marianne sa...

Hej min lilla hjälte!
Jag lyssnar så gärna på dig. Fyyy vad hemskt!!! Jag är också hemskt rädd för att barn (och givetvis vuxna) ska få i halsen. Man har ju inte lång stund på sig att reagera. Hade ett tillbud på vår förskola för ett tag sen men det gick också bra. könt för den lille att ha en rådig mormor (var det väl du var i detta fallet?)
Ha en skön advent. Själv är jag på väg till en julmässa i min barndoms missionshus i Ölme. Brukar träffa många "gamla" goa vänner.

♥ Fyra årstider sa...

Kommer ihåg så väl när min lillebror satte i halsen och fick åka ambulans..fy vad otäckt.
Kram Lotta

Geta sa...

Ja du det var en upplevelse som man klarar sej utan.
Det är nog tur att vi har varann lite till mans på jobbet!!
Hoppas julmarknaden i dag gick bra.
Ha en fortsatt bra helg

Marie sa...

vilken tur att det gick bra med pojken, otäckt när det händer. Annars hoppas jag allt är bra med dig och dina och att du får en mysig första advent, kram på dig!

hemtrevnad marie sa...

Vilken lycka att det slutade så bra som det gjorde...livet är såå skört!

Tänk om man hade fått komma på julmarkanden...hade tyvärr inte den möjligheten...hoppas du är där nästa år, kanske man kan komma iväg då!!!
ha en go första advent!!
kram på dig!!

Anonym sa...

Vilken trevlig sida jag hamnade på - mycket fina foton att titta på.

Huuu så otäckt det är då någon sätter i halsen - det är väl fasan att man ska vara med om det. Tur det gick bra för lillgrabben.

Trevlig Advent önskar jag från Karlstad

Hem T Gårn sa...

go morron!pia jag fick tårar i ögonen när jag läste vad du gått igenom , man blir så fruktansvärt rädd, har själv en son som ofta sätter i halsen, usch a mej...
ha det så gott o hälsa alla arbetskamrater.. kram maria

Kallholmen sa...

Oj vilken otäck upplevelse, men nu vet du Pia att du reagerar sunt och snabbt i akuta situationer.

Det här med att vara höns mamma tror jag är extra starkt när man jobbar med barn.
Jag har jobbat som försollärare i många år innan jag började hjälpa Carolina på Kallholmen och vi är ju faktiskt utbildade till att se faror innan dom sker, inte konstikt att vi hönsar då.
Nog förstår jag att man är skakig långt efter och tänker på vad som kunde ha skett men jag tycker nog att du ska tänka på hur bra du löste allt och veta att du håller huvudet kallt när det verkligen behövs.
En stor kram till dig /Malin

C De-sign sa...

Hej
Så skönt att det gick bra, men vilken skräckupplevelse.... Önskar dig en skön vecka! med pyssel och mys! Kram fr C

Elzie sa...

Det är för otäckt när sånt händer. Glömmer aldrig när min (då) 4-årige son fick en 5-öring i halsen. Det var att vända upp och ner på ungen och trycka till av alla krafter. Då var han blå på läpparna. Usch! Glömmer det aldrig som sagt.
Hoppas du får en fin kväll och vad fint kort du gjort.
Kram Elzie

Jenny Oak Fae sa...

Oj..!Vilken tur att du handlade så snabbt!!!En del människor kan bli helt handfallna i sådana situationer, andra agerar omedelbart...

STOR kram till dig!

/Jenny

<3