söndag 21 september 2008

Färgerna förändras...

...ute i naturen..då är väl hösten här nu då..eller?..SOLEN har äntligen tittat fram bakom de där tråkiga regnmolnen....I lördags tog jag med mej några korgar och en sekatör, för att leta lite material till kransar. I "min" skog fann jag lite av
varje..mossa..grenar..hasselnötter..kottar....löv/blad.... Av allt detta som jag plockade skulle en del användas till att göra kransar. "Min" skog ligger precis alldeles nära mina föräldrars hus så det blev även en liten rundtur i trädgården för att se vad som kunde användas där...

....Kransarna gjorde vi idag..några av mina kollegor & jag..vi höll till på vårt jobb.. Första kransen ut blir Agnetas ..i starka och vackra höstfärger... stommen gjorde hon av tunna grenar av rönn som sen virades ihop..jag tror att Agneta blev nöjd..för visst blev den fin?

Jag har inte nån korallkornell i min trädgård..men senare på eftermiddagen när jag var hos dottern, upptäckte jag att HON hade det..snabbt ut och knippsade av några grenar..så att jag kunde göra en enkel krans ...Ska senare dekorera med "nåt" som jag inte vet än vad det blir..kanske inget alls..får se..

..Ulla gjorde flera kransar..bland annat testade hon med "bara" mossa och några äpplen ..kanske inte så höstligt..mer jul..men dekorativ ändå..får bli lite sådana julkransar så småningom..

Här är det en närbild på en krans med äppelgrensstomme & paradisäpplen med kornellgren som dekor.. Ullas andra krans..den blev mer höstlik :)

..Min krans till sist då ..jag ska göra några grupper med lönnlöv på fler ställen ..paradisäpplen och lönnlöv..på rönnstomme.......

Jag gillar att ändra om och förändra..väldigt ofta..kanske för ofta ibland..hemma blir det mest småsaker som byter plats & skepnad..möblerna är det inte lika lätt att byta plats på osv..det samma gäller även min blogg..ni som hängt med ett tag..har säkert märkt av detta:)..färger, layouter, stilar, musik och vad allt det nu kan vara..NU har jag funnit The Cutest Blog on the Block Free Background...självklart måste jag testa detta oxå:) en liten stund...sen kommer nåt annat...Ha det så himla gôtt nu alla ..det slänger mot måndagen..tjooho..

♥....PIA

26 kommentarer:

Kamomilla sa...

Oj så fina kransar! Det skulle vara fint att ha en vacker krans på sin dörr...
Kolla min blogg, jag har lagt in en bild på vår söta familjemedlem som kommer till oss i början av oktober. En urgullig Westievalp!

Jenny Oak Fae sa...

Så VACKERT! Jag gillar bloggens bakgrund också..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Kamomilla sa...

Hej igen!
Ja den lille filuren ska heta Svante! :) Han flyttar in hos oss den 4.10 och jag lovar att det kommer mer bilder sen!!! Han är så go och mysig, vi träffade honom för första gången idag och mitt hjärta smalt...

Gårdsromantik sa...

Men så vackra kransar.

Korallkornell kanske man skulle ha i trädgården...

Kram Maud

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så vackra kransar ni har gjort!
KOrnellen är ju väldigt vacker i färgen...
Kram
Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj va du och dina vänner är flitiga, vilken vacker höstkrans du har gjort! Och julbibeln har kommit också ser jag, vilken lycka! Jag ser fram emot att få titta i den också snart! Så snygg sida du har fixat!!! Mari.

Anonym sa...

TACK snälla rara:)

Åh så mycket höstfint:)!

Hem T Gårn sa...

hej vilka fina kransar ni gjort. din blogg blir bara finare o finare kan man gå på kurs hos dig.kram mia

Granne med Selma sa...

Oj! va fint du gjort! Både kransar och bakgrund på bloggen. Har du sparat den gamla layouten eller hur har du gjort? Skulle gärna testa jag med, men tänk om jag ångrar mig...Måste man kanske göra en backup eller hur....

Jag blir alltid så glad när jag ramlar över alla fina och roliga sidor som det tipsas om i bloggarna. Det innebär ju att man får sitta och leka lite:-)
Kramis

Viola sa...

Hej Pia, vilket eldorado med kransar, så ljkuvliga med alla höstfärger, bakgrunden är så vacker, ha en bra dag i det gråa vädret, kram VIOLA

Annika sa...

Vilka vackra kransar ni gjort.... kul att pyssla med vänner... här ska vi till på torsdag jag o 2 grannar... höstpynt till krukorna på trappen ska det bli då... nu är jag på väg till A-a o ska lämna plasma... sen får det bli en tur till KAlenius.... måste ju ha lite ljung o annat att börja med.... Kram Annika

Kallholmen sa...

Måste nog ta en tur till i skogen så jag kan göra mysiga kransar, nu blev man ju sugen när man såg alla era fina.
Jag använde faktiskt liberon vax till min kista kletade på med trasa och putsade efter en kvart med en annan super lätt men burken var stor inte liten.
Kram Malin

Jenny Oak Fae sa...

Hej!

polyvore.com är en hemsida där man gör collage, det är väldigt roligt!

Vintage-bilder kan du hitta bla. på flickr.com, men även på www.art-e-zine.co.uk jag länkar till bägge på min blogg, sedan kan man ju alltid göra en bildsökning på google.

: )

KRAM, Jenny

<3

Eva Agnes sa...

Hej Pia!
Vilka härliga höstkransar. Din tycker jag mycket om. Lagom! Helt enkelt.
Ja, det är verkligen roligt att förändra. Jag har också fallit för cutest gratisbakgrunder. De är dekorativa som bara den. Men jag skapade en helt ny sida som heter så här:
http://shabbygrafik.blogspot.com
Kramar Eva Agnes

Inspiration i vitt sa...

Dina gäster som kommer till dig kommer att känna sig välkomna med en sån fin krans på dörren.
Vad kreativa ni är och pysslar och står i.
Kram/Ingela.

Kamomilla sa...

Vad kul att du var inne och tittade på Svante! :)
Nån som är lite "babysjuk"?

Noll54/Eva-Karin sa...

Vilka fina kransar!! Du inspirerar verkligen Pia!!!!
Du har väl fullt upp, men jag längtar efter dina hjärtan!

Ha det så gott!
Eva-Karin/noll54

Lilla Blanka sa...

Hej Pia!

Ja nu är det nog höst i alla fall..solen och värmen till trots..igår var ju en otroligt vacker dag..hoppas dgen blir lika fin :)

Jul ja, jag kommer också osökt in på det ämnet titt som tätt - redan ;) Åh idag måste jag beställa JUL-boken..och när jagändå är igång får jag nog beställa Franske Fornemmelser som jag inte fick köpt i somras.

Kram vännen, kransarna är jättefina! Roligt att kunna samla in en massa material sådär. Hasselnötter är ju inte så jättevankigt.

Mia

LantlivsAnette sa...

Åhhh vilken fin förändring, vad du är duktig på att ändra på din blogg !
jag är så himla försiktig..jag är rädd att läsarna inte känner igen sig..tokigt, man ska nog förändra som du gör !
Vilka underbara kransar...ojj...jag hinner inte pyssla nåt nu alls,kanske till helgen...jag har massor som behöver göras, ideerna poppar upp hela tiden , det gäller att inte stressa upp sig..jag är sån så jag vill göra allt på en gång , helst igår !
ha det så bra Kram Anette
p.s jag har packat din gardin nu , så den åker iväg i morron !!

Birgitta sa...

Åh, vilka vackra höstkransar, blir så sugen att sätta igång. Ang bloggens bakgrund så verkar ju du fixat det så fint så jag antar att du listat ut hur du ska göra. Jag har varit borta på en utlandstripp och kom hem i tisdags.

Men då undrar jag istället hur du fått till det med hälsningen i kommentarrutan ovanför? Det ser så trevligt ut.

Kram Birgitta

hemtrevnad marie sa...

Å seckna fine kransar!!!
Ja vell ôgg ha korallkornell!!!
Men lönnlöv har ja sô dä räcker te hele bygda!!!
KRAM

Annika sa...

Hej Pia!!!! Nu finns det svart tråd på "såga" 30:- för 2 rullar.... om du har vägen förbi... Kram Annika

Birgitta sa...

Tack så mycket för hjälpen. Får fixa till lite mer sedan när jag blir varm i kläderna, gulligt med hjärtana. Kram Birgitta

Eva Agnes sa...

Nu ska du inte bli grön Pia.
Jobba i photoshop är typiskt pensionärsarbete......
Inte har man tid med sådant när man arbetar, som du gör.
Vänta ska du få se.
Kramar Eva Agnes

Anonym sa...

Hej!
Vilka vackra kransar och tänk att naturen bjuder på dessa fantastiska färger!
Kram
Agneta

LantlivsAnette sa...

Gomorron Pia !
Tänk att det redan är Fredag !!
Då ska vi fika nåt gott eller hur !
I morron åker vi och trimmar lilla Nisse...stackarn , han gillar ju inte alls det.
Hoppas att Selma har fått bort klådan , ujj, det är inte roligt om dom inte mår bra.Peppar peppar , Nisse har inte klåda , jag är livrädd för att han ska få det...
Ha det så bra Kram Anette