onsdag 7 februari 2007

Frozen cheesecake...




Efterrätter Tårtor & bakelser Påsk - mat och godis Nyårsrecept
Cheesecake
Cheesecake - ostkaka - frusen glasstårta
En god glasstårta, enkel att göra.
Tid: 40 min + 7-8 timmar i frysen
6-8 portioner
Du behöver:
2 dl socker 3 ägg 200 g philadephiaost 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 10 digestivekex
Gör så här:
Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret.
Blanda i philadelphiaosten.
Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
Ställ in i frysen 7-8 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Tips:
Cheesecaken kan förvaras i frysen 3-6 månader innan servering.
Jaaappp, det var mitt bidrag till ....... Frost - Rim - Kulde... idag !! Ute är det kallt och jag har frusit hela långa dan....... så därför tyckte jag att det fick räcka ..... blev så himla sugen på nåt gottit istället. Mums...... den här är verkligen att rekomendera till dej som tycker om glass och digestivekex...

3 kommentarer:

Karin sa...

Smaskig tolkning av temat! ;-) Mmm...philadelfiaglass är inte helt fel!!!

♥ Pia... sa...

karin a:just det smaskig var ordet..

Anonym sa...

Frosen cheescake är bara toppen.. Har gjort den ett antal gånger.. kalas.
Du tycks oxså gett dej in i heminredningsbiten.. Visst är det vackert att blicka på.. finns på otroligt många bloggar bara..
Ha de gott vad du än gör denna vintriga dag. Vi har någon minusgrad och ett vitt, fint täcke över Skåne idag..
Kram