söndag 25 februari 2007

SUBSTANTIALISME !!!


Fick ett nyhetsbrev från ZANZ för några dagar sedan och där stod lite om kommande trender...i inredningar...spännande tyckte jag och vill därför vidarebefodra det här....

Vi på ZanZ har nå vært på messer for å se på trender og nyheter og selvfølgelig plukke ut vårens og sommerens varer. Brukt og antikk får vi jo inn stadig vekk, så det er bare å følge med på nettsidene våre eller besøke oss i butikken.
Mange kunder spør oss om trendene framover, både når det gjelder farger og stil. Her finnes det mange ulike meninger og vinklinger. Det vi først og fremst ønsker å råde til, er å finne din egen stil.
De tydelige og mer kortsiktige trendene som vi tidligere så, viskes mer og mer ut, vi vil ha det personlig og plukker de produktene vi faller for og som betyr noe for oss.

Likevel er det nok én ting de fleste enes om; substantialisme. – Et vanskelig ord, men det handler om enkelhet og substans.
Men frykt ikke, denne trenden kan ikke forveksles med 90-tallets kalde minimalisme… I en verden som er full av valg, produkter, reklame og penger, er vi snart ved å nå grensen for hva vi makter å ta inn over oss. Vi ønsker oss produkter som har en mening eller historie. Det kan være at man støtter et godt formål ved å kjøpe produktet, at produktet er unikt eller håndlaget (eller i hvert fall at det ser slik ut…) eller gjenbruk og miljøbevissthet. Etikk blir mote, det er ikke lenger nok å ha de riktige meningene, det krever også ansvar og handling. Vi vil ønske å omgi oss med færre produkter, men det blir varmere og mykere enn på 90-tallet. Det blir fokus på naturmaterialer, myke former og nøytrale farger.Overgangen fra den maksimalistiske frodigheten vi har sett de siste årene, vil være flytende, så denne tendensen vil ikke slå ut i full blomst til sommeren. Vi vil antakeligvis se en god blanding en stund fremover - og mange kontraster. Det vil fortsatt være farger, - det ønsker vi jo alltid på sommeren, men kanskje litt mer dempet og ”utvasket” enn tidligere. Noen mener blått blir en motefarge til sommeren – alt fra sterke og klare toner til mer avdempet og dust blått.
Vi kan likevel ikke si å ha merket noen spesiell farge i forhold til andre, på vårmessene, det blir både blått, rosa, grønt, hvitt og sort hos oss i år også:).
Kobber og rå marmor er noe mange tror på utover i 2007 og 2008, sammen med andre rustikke naturmaterialer. Ellers bygger vi mye på sommertrenden fra i fjor; vi ønsker at ting og møbler skal kunne brukes både ute og inne, og materialene skal tåle vær og vind.
Hos ZanZ forsøker vi å holde vår egen stil som dere jo kjenner godt, men vi ønsker også å følge med på det som skjer. Vi har derfor bl.a. tatt inn noen elementer i mer rustikt tre, bl.a. noen flotte produkter fra India, både gamle og nye. De populære skjell-lampene har fått familieforøkelse i en nydelig og varm ”smokey gold” farge. Ellers følger vi jo godt trenden med resirkulering og gjenbruk, samt at vi har tatt inn mer kunsthåndverk og unike, håndlagde produkter. Siste tilskudd er Lillann Svendsrud med sin nydelige keramikk og porselenskrus med roser og engler.

Inga kommentarer: