lördag 3 februari 2007

Dagens Nostalgi...
...är tårta, födelsedag och melodifestival! Vilken blandning tycker ni säkert... Ja, jo det kan tyckas :) Det har blivit en hel del tårtor genom åren som blivit uppätna av mej gottegrisen !

Tycker nog om de flesta sorter tror jag..gräddtårta, prinsesstårta, chokladtårta, marängtårta osv... men den som jag kommer ihåg mest är just en marängtårta, som hemma hos mej kallas för Britatårta.
Den är både söt och lite syrlig beroende på vilken fyllning som väljs. På sommaren blir det vinbär, blåbär, hallon eller jordgubb. Vintertid oftast kola eller chokladkräm , banan , mandariner eller frysta bär. Allt är lika gott!!
Födelsedag är nostalgi och vem kommer inte ihåg sina barndomsfödelsedagar!!! Eftersom jag nu fyller på vintern så hade jag alltid mina kalas inne. Sällan som kompisarna ville gå UT i kylan. Nää, vi var inne och lekte . De lekar som jag kommer ihåg var Gömma nyckeln, Inte stöta golv, Ryska smällposten och en lek som inte har nåt namn (vem som blir utan stol). Oj oj oj vad livat det kunde bli! Efter lekarna var det dags för tårta och saft. Det var gräddtårta med nonstopchoklad på, för det gick alltid hem hos kompisarna!!
Melodifestival...ja, det är något som de flesta oxå kommer ihåg, mer eller mindre. Jag kommer ihåg Carolas STORMVIND, Tommy Körbergs JUDY MIN VÄN, Maltas SVALOR SOM HÄCKAR, Lotta Engbergs FYRA BUGG och....kan rabbla massor , men det får vara stopp här!

4 kommentarer:

sylvia sa...

Jeg er også gal etter kaker! Den marengskaken jeg baker heter PAVLOVA, og blir også fyllt med de forskjellige saker etter årstidene. PÅ sommeren blir den alltid fyllt med masse jordbær....

Pia sa...

sylvia: Åhh, just det, den är god den pavlovan, man "glömmer" bort en del godsaker...men..jordgubbar mums..

Kakan sa...

Grattis (i efterskott)!
Önskar Kakan

Pia sa...

kakan:tackar...men nu är äntligen den dära födelsedagen som jag inte ville vara med på borta...puts väck...:)