tisdag 26 april 2011

Innan man vet ordet av så...


..har PÅSKEN övergått i VALBORG( snart)!!  Hänger inte med riktigt, men ett vet jag.. en mer underbar påskhelg får man leta efter.  Har umgåtts med nära & kära...njutit vareviga dag.  OCH varit riktigt lat oxå! 

I morn är det dax att jobba igen, efter att ha varit ledig sedan förra måndagen!

Men först så ska jag ta itu med  FABRIKENS tisdagstema..

Idag när jag städade undan lite påsk, så såg det definitivt inte ut på bordet som det gör på den här bilden..ånej..

 ..var mer så här.. plus lite till innan jag kom på att ta en bild på stöket! 

Tisdagstemat  var "på mitt soffbord". Vill gärna ha lite snyggt på bordet  och lite fina stilleben..men vardagens stök ser mest ut så här. Det växlar visserligen med VAD stöket består av :)

Men vitsippsbuketten är ändå fin..Förövrigt så gillar jag mitt soffbord jättemycket..Det är gammalt och med träpluggad bordskiva..kommer med all säkerhet aldrig att bli VITT:)

 
 Påskpyntet brukar inte vara så mycket hos oss..mest blommor.... lite ris med vita fjädrar....en godishöna och några  ägg!! som jag pysslat ihop. I år blev det några mer ägg än brukligt!! Här ett ägg i  fil de fer som hänger  i en (fil de fer) zink- krans... hängde ute på garageväggen.
 Några av de hemmagjorda betongäggen och  just dessa ligger i en ljuslykta ute på symaskinsbordet.Ska bli förflyttade till trädgården och nån kruka..där kan de sen få vara,  hela sommaren..

 Ägg från föregående år, i en (återbrukad) svarvad träskål..var tråkigt furugul innan den föll för min  målarpensel! Gammal bild det med..

 På altanbordet..de "shabbychic"målade äggen..

 Ett av de större godisäggen som blivit vita..llåg i ett stort tråg ute på altanens svartmålade bord.....än så länge..vem vet om det inte blir vitt det med!

Ytterligare ett "omgjort" ägg.. fast den här bilden är från förra påsken..Kan ju inte ha ägg överallt!



Ett ägg till,  klädd i linnetyg... Men nu är nästan allt bortplockat.. Väntar på VALBORG istället..
♥...Pia

måndag 25 april 2011

Hoppsan.. Söndagsbilden kommer på en annan dag:)

Men bilderna är iallfall från söndagen och var  tänkt att de skulle varit inne för FABRIKENS räkning igår!!...



Guuuud, vilken PÅSKHELG vi haft och fortfarande HAR :)  Då blir det inte till att sitta inne vid datorn precis..
Min rugguggla till hund (ska trimmas snart!) Ligger för det mesta ute i vår trädgård..LIGGER still förutom då hon måste jaga eller skälla på någon! Hon fick ett ilsket grönt tuggben  i  "påskbrevet" som var sisådär att tugga på.. Vill mycket hellre ha hundgodis som går att äta upp, den tjocksmockan! Men se nu så är det slut på påskegodisätande för både hund & matte:)

Den här och nästa bild , talar för sej själv....


Sista bilden är en nygjord TRASKRONA..de gamla från förra året har jag inte letat fram än så nu blev det en TRASKRONA I LINNETRASOR:)  En loppistygbit i halvlinne, för en femma,  fick mej att SE en traskrona i linnetrasor. Inte så tokigt om jag får säga det själv ;)
Nästa inlägg blir ett inlägg med BARA ägg..!!
Nu njuter vi av den härliga påsken en liten stund till så syns vi en annan dag:)
♥...Pia

torsdag 21 april 2011

Så var den här SKÄRTORSDAGEN.. snart förbi..

En strålande solig och varm dag. Blir vädret så här i påsk.. ja då ska inte jag klaga i varje fall:)

Ledig dag och den tillbringade jag alltså ute på landet .. har skrivit några spaltmetrar om den här gården nu. Men  det får ni "stå" ut med:)  För maken till butik på landet får ni leta efter.. Nu tog jag kameran med mej ..och tog, för alldel en hel del bilder ..tyckte jag. Men missade några gobitar här & där.. trots allt! Mina bilder går att förstora....
Åkte upp till   Mia på Hem T gården i förmiddags.. hade med mej lite ägg i olika material, som jag skulle få sälja hos henne. Lite annat pyssel var oxå nedstoppat förstås..

Miljön jag "fick" förmånen" att vara i, ser ni på bilderna...En jäääääättestor loge..högt i tak och med olika rum runtomkring med allehanda interiörer till salu i.. 


Alla dessa vackra gamla möbler och saker..det går knappt att beskriva..det ska nog ses!
Kunde INTE visa ALLA bilderna som jag tog..men några :)

Här har jag klivit upp på en estrad.. vad det heter på bondspråk ..kommer jag inte på:)..Här ser man lite  av miljön med  de olika rummen inramade av gamla fönster... Ett rum i rummet..där inne kan man sitta och ta en fika...Ett loppisrum fanns oxå:) Mia själv huserade inne i BUTIKEN f.d ladugården:) som ligger vägg i vägg med lon.


Mitt emot där jag hade mina bord, kunde man plantera sin egen blomgrupp/kruka med vårblommor bl.a.. massor av vackra krukor..zink..lera..patinerade osv....

 Mina påsksaker bestod inte bara av mitt eget pyssel.. här hänger tre vackra hjärtan av min granne Ulla...

Glömde att ta bilder på mina saker..blev väl lite för betagen i bondmiljön :).. Men en bild på betongägg som jag sålde, fick jag med i kameran iallafall..


 ...och andra ägg i olika skepnader...(några små skrivböcker ) och mera..

..ägg,  klädda i linnetyger..målade eller gipsade m.m . Alla dekorerade på olika sätt....

En härliginspirerande &  kul dag hade jag hos Mia på Hem T gårn.. och något mer av denna dagen kommer det bli..i form av ? Jaa, det är under planering:)..

Nu hoppas jag att vädret håller i sej.. och att vi får en härlig påskhelg med nära & kära...  go mat och lagomt med godis:)

Glad Påsk på er..
♥- hälsningar ...Påskkärringa.

Inga bilder nu heller...men ...

..det kommer har jag tänkt mej.. Idag har jag en ledig dag..en semesterdag blev det till slut! Den tänker jag tillbringa här..En trevligare plats för inredning och pysseltokar..får man kanske leta efter:) Jag pysslar och "trasslar" med mina pappersbitar, garn, stämplar, målarfärg och massor massor massor av attiraljer..man kan ju alltid  fråga min "karl" om det!!! jaja men ibland så blir det för mycket av dessa massor av  lådor och askar..de färdiga sakerna får helt enkelt förpassas nån annanstans.. Då blir det nån marknad där..och nån marknad här..nåt loppis där eller nån liten butik ..idag blir det en blandning av allt det där kan man säga.. hos Mia på Hem T Gårn får jag hussera på hennes loge..eller som di säger däröppe i Kortlanna..LOOON..:). Nu är allt inpackat i bilen och hunden ska bli rastad.. sen får det bli Kortlanda /Charlottenberg/Eda  och KAMERAN tar jag med mej..tänkte ta "lite" bilder:).. ha en skön och härlig SKÄRTORSDAG.. vi ses i kväll...OM nu kvasten håller ända hem vill säga.

♥...Pia 

söndag 17 april 2011

Jordgubbar...

...dâ â gôtt dâ:)
 Årets första jorgubbar för min del.. visserligen inte svenska. Men smaken var det inget fel på. Igår lördag när det var som varmast och solen verkligen värmde passade jag på att sitta ute på altanen och pyssla.:) eftersom jag ska ha lite påskpyssel med mej till skärtorsdagen. Det "fattas" några ägg och att låta solen värma både mej och jordgubbarna var inte fel.
Ett litet enkelt ägg med organzaband och hjärta..

Hm.. lite rörigt blir det runt mej!


...eller vad sägs:)

♥...Pia

fredag 15 april 2011

Äntligen...

...så kan jag sitta ute på altanen och bara njuta..

Vår altan är inglasad, men tyvärr inte vinterbonad..  äntligen får jag väl säga att NU kan jag sitta där igen...OCH som jag längtat efter det...

Våren, värmen och ljuset gör det väldigt härligt att sitta där och ta en kopp kaffe..precis som jag gjorde i eftermiddags.. Skön känsla..jobbbarveckan slut.. promenaden med Selma avklarad och ingenting inbokad för kvällen..BARA fredagsmaten som ska göras iordning.. 

När jag satt där i min gamla kökssoffa och bläddrade i vår lokaltidning..DÖK den här annonsen upp..

..gulp!!!  hehe...Får man göra reklam om sej själv:)..

Ok..Nu gör jag det...

När  skärtorsdagen kommer, ska jag ta mina "ihoppysslade" saker..ägg & ägg ..och lite annat ..och åka upp till Mia ..hon med den härliga butiken på landet..Hem T Gårn..

Ni som följt min blogg och mej genom åren vet att jag gillar den butiken enormt.. och jag har även lärt känna MIA  genom ALLA min besök där:)

Det inte särskilt långt dit.. ca 2,5 mil och BUTIKEN /CAFE´T  ligger oxå väldigt nära NORSKA GRÄNSEN.. vilket är jättebra nu när PÅSKVECKAN  är här:)

För våra kära grannar de har ju som bekant ledigt heela veckan så butikerna laddar för fullt för att de ska komma :)  Vilket de  oxå gör  och handlar hos oss som här i gränstrakterna.

Men om nu någon skulle undra varför jag ska ha påskförsäljning hosMia?   Tjaa..varför inte:)
Nu föreslog jag  inte det själv..utan blev tillfrågad om jag ville ha ett litet bord på hennes loge..Jag som då verkligen gillar att pyssla med allehanda saker.. tvekade förstås inte ..Huset vårt blir lätt överfullt av pysslade saker om man säger som så!!
Kanske, kanske ger det ringar på vattnet och gör att det kommer bli någon form av Workshops eller något liknande hos Mia framöver.. håll ögonen öppna, ni som bor i vår närhet och GILLAR att pyssla:)..

Nu får ni ha en skön och trevlig helg ... och ...ÄNTLIGEN freeeeda..
♥...Pia

tisdag 12 april 2011

Sikten klar!!

Mjölsikten alltså..vädermässigt vette katten om sikten är klar.. snarare grå!

Men min mjölsikt blev vit och shabbad..Började dagen med detta inlägg om att jag inte hade dåligt samvete..har jag inte fortfarande:) Tycker att den nyare sikten gjorde sej finare i vitt!

 Påsken den närmar sej och ett & annat ägg finner vi här i bloggvärlden. Mina påskägg blev både i betong och papper i år. Kanske ett ägg för godsaker...eller så bli det bara ett ägg till pynt!


Köpte  pappersägg på Panduro, ett set på tre ägg för 29:- som jag målade  i svart/vitt och sedan slipade lite på...Enkelt och jag blev nöjd!

 Mjölsikten blev snabbt målad i vit grundfärg, två varv och sedan slipade jag lite här & där..Tre betongägg i lite fågelbotrassel och fjädrar som pynt.
 Ett nysilverfat med en ärgad patina..fin grön färg tycker jag och så blev det ett enkelt påskpyssel till, med lite hönsnät och ett betongägg.

Just påsken blir inte speciellt pyntat hos oss.. lite vår/påskblommor...lite ris med vita fjädrar och några ägg:)..
 Ha de gôtt..
♥...Pia

Inte har jag dåligt samvete...

...inte ett endaste dugg, faktiskt. Så  nu.....
..målar jag den största mjölsikten vit! Varför inget dåligt samvete? Den lilla mjölsikten kommer från mina-leta-upp-i-uthus m.m-guldkornen-hemma-hos-föräldrarna-mina! Där jag genom åren funnit mycket kul och gammalt:) Den lilla sikten hamnar i diverse dekorationer i köket!
Men den stora.. som vanligt ett sånt där SELMAFYND.. dvs loppisfynd för en tjuga. Den är inte gammal och den är inte särskilt fin heller.Så därav inget dåligt samvete när jag målar den vit. HUR den blev..får ni se när jag lägger upp lite påskpyssel  till FABRIKEN ..ikväll:)
Men först ut med Selma på daglig långpromenad ..och en ledig dag ligger framför oss..Fyller den med allehanda pyssel:)..på återseende..
♥...Pia

söndag 10 april 2011

Söndagsbilden till fabriken.. en TIGER....

.. Igår  var jag och kollade in ett av vårens säkra kort  .. Vårkavalkaden som går av stapeln VARJE vår:)

Iofs första gången för min del och anledningen till det var förstås att ett av våra barnbarn var med i gymnastiksföreningens återkommande vårkavalkad :)


I år skulle temat vara DJUR..och Alex han valde att bli en TIGER...grrrrr...
Är man bara 3,5  år så  räcker utstyrseln gott med att få ett tigeransikte målad och några sköna tigerkläder på sej..dvs.. ett par kortbyxor och en t-shirt.

Hans mamma målade ett supersnyggt tigeransikte tycker jag och han hann bli fotograferad innan tårarna slog till för det gjorde de..lite läskigt var det nog att gå till den stora sporthallen och bli uppvisad för alla mammor, pappor..syskon och släktingar m.m.

Nu gick tårarna över och grabben slog oss med häpnad:) Tågade runt med alla gympakompisarna i paraden och sen varv efter varv i hela tjugo minuter göra kullerbyttor på kullerbyttor, klättra och hoppa allt till en svängig skön rytmisk musik:).

Vi var många, många stolta "mormorar" där minsann.. ja och alla andra oxå förstås:)

Söndagsbilden till fabriken är levererad.. Ha en hääääääärlig söndag och hoppas soooooola skiner på er.

♥...Pia

fredag 8 april 2011

Hastigt och lustigt blev det min tur ...

...att ha fredagsfikat på jobbet igen:)  Nu gjorde det ingenting..gillar att baka så det var ok! Men frågan var VAD skulle jag baka?  Finns så mycket GOTT att välja på.. Av nån underlig anledning dök MOROTSKAKA upp!

Sagt och gjort..goooglade på morotskaka eftersom jag aldrig bakat en sådan kaka förut och inget recept hade! Fann många goda recept..  och tog ett i mängden..bytte ut nån "liten" detalj  och ändrade lite i ett recepet..så det passade mej..av nån anledning så gör jag ofta det med recept..:)

Morotskaka

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 dl olja  (välj en neutral olja)
4 dl rivna morötter

Frosting/Glasyr
60 g smör (mjukt)
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronskal eller bara saften av citronen efter smak
100 g philadelphiaost


Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner i äggsmeten. Tillsätt sedan olja och rivna morötter. Fyll smeten i en rund form med avtagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 50-60 min. Låt kakan svalna.


Medan kakan svalnar, gör frostingen genom att vispa ihop alla ingredienser. Bred ut frostingen/glasyren över kakan. Dekorera med tunna strimlor  av en morot.

Tips!
*Om du använder råsocker istället för vanligt socker och philadelphia light samt mindre mängd florsocker så får du en morotskaka som är hälsosammare med lågt GI.

*Morotskakan går bra att frysa (med glasyr) och håller sig då 3-6 månader. Annars kan den förvaras i kylskåp ca 5 dagar.

* Byt ut citron mot lime.

Kakan blev väldigt hög och mycket saftig..frostingen /glasyren mycket smarrig :-) Tror att kakan blev uppskattad på jobbet.. den tog slut, bara tårtpappret kvar så..det får jag ta som ett gott betyg...



Önskar er en SOLIG och skön helg..

♥...Pia

tisdag 5 april 2011

tisdagstema 14 - favoritinredningsbutik...

...kära nån.. välja EN favoritinredningsbutik.. när  jag har sååå  MÅNGA:)  Men...väljer


..ändå den som jag nog tycker allra bäst om.. nämligen Hem T gårn.. den ligger  inte speciellt långt bort heller.. ca 2,5 mil.. lagomt att ta en tur till.. vilket jag gör då & då.  Nu är det snart dax för en tur dit. Senaste besöket var,  alldeles för längesedan..  i november.. då jag fick en euforiskt kick.. om ni kommer ihåg..om inte kika in här.  Det är inte bara vid juletid som det ger euforiska kickar. Om man INTE varit där så kan jag lova att då har man missat något :)  Butiken som ligger på landet med utsikt över en vacker bygd har den där lantligt vita..och lite brocante och lite franskt  och danskt.. och svenskt...Bilder finns här och här och här... kika in och låt dej inspireras till att ta en tur ut på landet nån gång i vår och sommar..  och  kika in i butiken med cafe ´i en silo!!


Jag har genom åren tagit lite bilder och skrivit lite om butiken  oxå.. här..är ett av inläggen..och ett till här   och det finns mer kan jag säga:)

Hem T Gårn,  en av mina favoritbutiker  är mitt inlägg i  FABRIKENS TISDAGSTEMA .


Men som sagt jag har många :)..Iris & Doris, Noll 54, Vackra vita, Ikea plus några till i Karlstad.


♥...Pia