söndag 31 oktober 2010

Söndagsbilden blev en pumpa...

...färgad dalahäst!


En vecka går väldigt fort  och redan dax för söndagsbilden. Den  blir lite i halloweens tecken..  men i brist på en PUMPA så får det bli en dalahäst.. ..äsch skämtar bara:).. Är egentligen inte så mycket för att fira halloween..

Min gamla dalahäst kommer fram ur gömmorna då och då..


Nu kom den fram för att jag "såg" en häst hos Mari..


Jag skrev en kommentar hos henne att min häst var väl från kanske den tiden också och att min var lite dovt brunorange  och mörk eller något sånt..Mari skrev då att en BRUN dalahäst var riktigt inne nu..:)..

När jag kollade färgen noga, noga..så var allt min dalahäst ORANGE den med, icke alls något brunt där inte..!!   Men "smutsigt orange" kanske man kan kalla det...
Mmmmmmm...  det var mitt bidrag den här veckan med SÖNDAGSBILD TILL FABRIKEN och kikar du in här   så får du många härliga vackra roliga söta häftiga och inspirerande söndagsbilder  att njuta av...
Önskar alla er som troget & snällt kikar in till mitt "rum i vardagen"   en skön söndag.

Det är såååååå himla  roligt att  just DU  tar dej tid att kommentera lite av det jag visar och skriver om..  Inte för att det är något man måste ..nää.. mer som en slags bonus för allt det man skriver i sin nätdagbok :)

Ps..Du har väl  inte glömt att ställa tillbaka klockan ??? ds.
♥...Pia

lördag 30 oktober 2010

Får ni nog av mina shabby...

målade julkransar:)..OM INTE så kommer här en hel rad av bilder...

 En av ALLA  i raddan av vitmålade kransar.

På en bänk i min lilla tvättstuga ligger materialet till ett par kransar. En kaprifol som  finns i vår trädgården har den perfekta stommen till kransen...bara att snurra och vrida till!! de  i stort sett redan snurrade  grenarna. 

 

Här har jag använt mej av en smal ståltråd och snurrat fast kottarna  med den. Det är sen lätt att vrida och vända  till kottarna i kransen som man vill ha dem.

Nästan färdig.. målad med en vanlig vit grundfärg och pensel. Jag har  "duttat lite här och där"  med färgen.

En krans som jag tänkt att den ska få ytterligare en dekoration närmare julen..något lite rött, kanske i form av djupt röda pärlor  uppträdda på en ståltråd..eller kanske något grönt. Just nu  har jag inte bestämt vilket. Kommer säkert att ändra mej  innan julen  :)

 Vad gör ni en sån här grå och lite ruggig höstdag?..

Ja, jag har bara latat mej i stort sett hela dagen:).. Bara bakat ett matbröd..  ett matbröd som jag fann i en blogg för ett tag sedan och som jag då  provbakade..Nu var det dax att testa detta igen. 

 Ett saftigt och gott lantbröd som passar till en mustig och god soppa. För på hösten längtar iallafall jag efter soppor. Nu blev det iofs ingen soppa till brödet idag..  Här ifrån hämtade jag mitt recept..  och HÄR finner du det i min bakblogg..SKORPOR & LITE SMULOR....
♥.Pia

fredag 29 oktober 2010

Ja det skulle vara bra om man ..

...kunde dela på sej ibland. När man vill vara på flera ställen på en och samma dag!

Precis som förra året så är det en del julmarknader som hägrar.

En del har jag tackat ja till redan.. Julmarknaden i Brunskog 20 -21 nov.

Sedan kommer två julmarknader till:).. Lördagen 27 nov.  är det dax för hembygdsgården i mina barndomstrakter, kan man säga :).. dagen efter är det skyltsöndagen, men då tackade jag nej för det skulle vara UTE..och den tiden på året så vet man aldrig vilket väder som väntar ..brrrr..

Nästa helg därpå är det KÖLA som står på tur..och det i två dagar..!!..och nu kommer vi in på det där jag skulle behöva göra.. nämligen att dela på mej..

...för ROMANTISKA HEM ska oxå ha en julmarknad  och den blir hemma hos Petra själv...

Men  har man  tackat ja till en sak så  kan man inte säga ja tack till en  annan sak samtidigt!!  tyvärr..Skulle ha varit kanonroligt med att få ha varit hos Petra..


Ja,  det var det..

 Men det ska bli himla kul alla de andra julmarknaderna oxå:)..



..Jag hade en del bilder som jag skulle  ha in i inlägget idag..men  blogger har tydligen tagit en paus.. för det blev bara två bilder  som accepterades..:(

Här  är iallafall ett enkelt  "pysseltips" där jag har stylat om en av fönsterlamporna i huset..

En gammal lampskärm som jag  har limmat en virkad gammal duk  på.. duger ett tag..och ombyte förnöjer  samt billigt  och helt okej ...och så blev det lite vintage eller shabby:)...

Hihi.. ja, vad har vi här då, tro???

En av flera bilder som skulle ha visat mitt måndagspyssel.. men snopet nog blev det bara en  bild med.. den visar hur jag har snurrat ståltråden runt kottarna.. som sen blivit...??.. Återstår att se OM de bilderna går att få in i ett inlägg i morn kanske..
Tills dessfår ni .. ha en skön & härlig  HELG.. själv ser jag på IDOL...just nu är det paus...

♥...Pia

söndag 24 oktober 2010

Min söndagsbild...

..blev en bild som jag "rotade" fram  från nån gammal mapp i datorn! Jag har en del bilder och ibland får man ta och rensa lite bland dem. Som nu medan jag sitter och gör inget speciellt.. väntar på att det ska bli lite varmare ute, för att sen ta en promenad.

Men som sagt, just nu så gör jag inget.. Kom på att SÖNDAGSBILDEN   i  fabriken  skulle in oxå.. och vad skulle jag välja den här söndagen ??. 

Det börjar närma sej julmarknaderna och då är pysslet en stor del av det hela. Nu håller jag på att göra julkort och andra kort till marknaderna.. OCH det finns mycket som jag vill göra..ideérna  finns men inte tiden.
Har genom åren gjort en del TAVLOR.. som den här som syns på SÖNDAGSBILDEN.

Det är så himla roligt att göra dessa tavlor.. Det är bara att jag måste begränsa mej lite..kan bli  många annars:).. Som tur är blir en del sålda.. Så att jag får göra nya!!

En slags decoupageteknik  är det som jag använder mej av..samt lite färg och olika dekorationer som spetsar..knappar m.m.

Nu kanske jag kan ta en tur ut..solen glimtar till lite ..bäst att passa på att göra skogsfynden nu INNAN snön kommer..

 Ha en skön och go söndag..
♥...Pia

fredag 22 oktober 2010

Fredag...jul, hot...och mexikansk röra...

..Ååååååååååååå så underbart det är med freda....Åååå inte jublar jag mindre för att jag varit ledig den här fredan heller :)  En helt ledig dag för att göra precis vad om helst. Vad jag gjort  har varit mest att skrota runt lite här hemma. Städa lite.... för det behövs alltid.  Ut i friska luften på en lång promenad i skogen med hunden... för det behövs alltid..  Handla mat... för det behövs alltid..
 
Nu är det ljus tända över allt i huset.. för mörka kvällar och tända ljus hör ju liksom  till  årstiden nu. Min lykta som för tillfället står på soffbordet är en av favoritlyktorna som jag har.

Igår var jag en tur till vår stora grannstad :)  Karlstad. Alltid finner man något kul där som..lite nya kläder bl.a. Men även pysselsaker till JUL... För nu är det  nämligen dax att börja planera  för VAD som ska göras till julmarknaderna.

Det finns en butik i Karlstad som heter LJUVA ÄNGLAR..där finns det så vackra papper att man nästan kan bli ruinerad på kuppen..

Jag köpte en hel del MAJA design papper, som är ljuvligt underbara..passar mej perfekt ..till julkorten och böcker..och lite annat pyssel...  
Naturligtvis "fann" jag även en söt stämpel!!   Provstämplade  på en liten bit papper idag ...för att se HUR det blev..Det blir nog bra tror jag.

I år så är det tre  stycken julmarknader  för min del..hade tänkt  vara med på två..men så..dök det upp en till!! så nu blir det lite smått & gott att pyssla med framöver.


Jag  hittade ett  nytt recept i en morgontidning igår och ska testa det nu i kväll.

Mexikansk köttfärsröra.
För 4 per.
500 g nötfärs
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk finhackad chili
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
3-4 kvistar färsk oregano
1 tsk salt
2 msk rapsolja eller liknande

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlöksklyftan mycket fint.
Finhacka chilin, obs! inga frö eller fäste med.
Grovhacka oreganon.
Blanda allt hackat med köttfärs, paprikapulvret och salt.
2. Hetta upp en stekpanna och stek på blandningen så den får lätt grynig konsistens.
Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om och koka  ihop allt en liten stund. 

Het TOMATSÅS
4 per.
400 g krossade tommater eller grovhacka hela tomater.
1/2 lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk finhackad röd chili
1 msk rapssolja eller liknande
salt
Gör så här:
1. Hacka finhacka lök,  vitlök och chilin
2. Fräs hacket lätt med oljan i en kastrull.
3. Tillsätt tomatkrosset och låt allt koka i hop en liten stund.
Smaka av med salt.

Panngräddade TORTILLAS
15 bröd
6 dl vetemjöl + 2 dl majsmjöl
(eller 8 dl vetemjöl )
1tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja
Gör så här:
1. Blanda mjölet med bakpulvret och salt i en stor bunke.
Häll i vattnet och oljan, arbeta  samman till en slät deg.
2. Tippa upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda degen lätt med mjölade händer.
Dela degen i 15 lika stora bitar som kavlas ut till tunna kakor med 15- 20 cm i diameter.
3. Grädda kakorna en och en, i en torr och ganska het stekpanna (utan extra fett).
Beräkna gräddningstiden till 2- 2,5 minut per sida. Håll koll så inte bröden blir brända.
Färdiga tortillas varmhålls lättast travade under bakhandduk.
Servera TORTILLAN med mexikansk köttfärsröra, Het tomatsås, Guacamole  och sallad. Jag hoppade över Guacamolen och valde lättcreme fraiche.

Ps...Nu är jag mätt & belåten och kan tala om att det var ....
INTE så tokigt .. En bra fredagsmysmat för barnfamiljer..och så för mej:)  Eftersom vi bara var två och receptet var för fyra..testar jag även att frysa in dessa tortillas som blev över.!!

Nu återstår IDOL och  att önska trevlig  helg till er som tittar in här...
♥...Pia
Ps..Om du vill ha guacamolereceptet så tryck på bilden här ovanför...ALLA mina bilder går att förstora ds.

onsdag 20 oktober 2010

Igår så ...

..fick jag lust att baka ..hockey på tv var inget som frestade..



Selman hade fått sitt..dvs.  promenaden i ösregn!!

Inget speciellt att göra, efter att ha röjt undan det där som alltid måste göras en vanlig vardagskväll...DÅ kan man väl baka något..eller?
 
Sagt och gjort nu blev det MARÄNGERNA som jag bakat en gång förut och som jag tyckte att det var väldigt goa maränger.

Kännetecknande för fransk maräng är att smeten vispas över varmt vatten. Marängerna blir då blanka och lite sega inuti...och väldigt goda.

Äter inte upp alla  marängerna själv..nää  faktiskt inte :).. jag tog med mej ÖVER hälften till mina fikasugna arbetskamrater..ALLT försvann!!

Vill du testa att baka dessa MARÄNGER,  finner du receptet HÄR.

♥...Pia
Ps.. nu verkar det vara så igen, att det är svårt att skriva kommentarer här hos mej.. vad gör man åt det problemet?.Har det med någon inställning  i bloggen att göra eller?? Om någon vet något om detta så snälla skicka ett mail till mej. ds.

tisdag 19 oktober 2010

Kuddar & Tisdagstema...

I fabriken denna tisdag är det KUDDAR  på temat.

Började fundera igår kväll på kuddtemat..och det som först dök upp var en kudde som jag  föll som en fura för !! i somras, när jag besökte en utställning  med  bl.a olika hantverk i Köla.

Där inne i en gammal ommålad lada fanns bl.a denna ovanliga & fantastiska kudde..

Egentligen var väl inte kudden ovanlig, finns säkert kuddar som slår den i det konstnärliga.

Men färgerna och tygerna slog liksom knock out på mej :) 

Hon som hade komponerat och sytt kudden berättade lite vem kvinnan på bilden var.  

Från ett gammal foto som föreställde hennes farmor Rut i unga dar,  hade hon alltså scannat in denna bilden och sedan "gjort  om till en strykbild".

Tillsammans med olika tyger och spetsar så blev det DEN KUDDEN.

Nu ligger denna IDE´och gror hos mej..vill göra någon slags liknande kudde själv..letar bara efter det där  rätta tyget och den där rätta bilden.:) 

Tills dess så blir det andra slags kuddar sydda hos mej....med gamla virkade dukar som ex...

Kudden på sista bilden är en av alla örngottskuddar som finns hos mej lite varstans i huset.

Den här fanns på altanen i soffan där det tillbringades en hel del , när det var sommar.....

♥...Pia

söndag 17 oktober 2010

Söndagsbilden v 41!

Tydligen har jag lite svårt att BARA lägga in 1 bild!! Så det blev 3 istället.

Hösten  är inte så tokig ändå om man tänker på hur sista tiden varit. Sol, lite kylig, hög och klar luft. Som gjort för promenader och trädgårdspyssel.

Nu blev det sen eftermiddag innan jag tog min promenad. Solen värme fortfarande en del, när jag drog på mej jackan  för en långpromenad.

Efter som den kära hunden  fick sin del av motionen tidigt på f.m i "obanad" terräng med husse, så kunde jag gå i snabbare takt..inget tvärnit vid några buskar eller så!!

Förmiddagen gjorde jag en del nytta inne med bl.a  att putsa fönster och byta till lite murrigare gardiner. Från vita till gardiner i oblekt linne, vilket jag gillar enormt mycket. Idag var det  köket tur... lite mörkare blev det kanske men det finns ju  ljus..

En paus i solväggen blev det mellan gardinbytena och så ett par bilder av dekorationen ute på det gamla 
symaskinsbordet . Som nu börjar bli lite frostnupet. Kyliga och frostiga nätter har gjort sitt.
( Ja, dekorationerna är det som blivit lite frostnupna .. inte symaskinsbordet..eller jo..det ser lite sisådär ut det med förstås:)
När jag inte hade någon hund att dra på så blev det lite fria händer för kameran.
Nu tog jag bara den lilla digitalkameran med mej.. och några bilder blev det längs vägarna/gatorna runt stan.

Kastanjer är faktiskt riktigt vackra att se på..upptäckte jag:)


♥...Pia

lördag 16 oktober 2010

Dax att vända blad...

....och se framåt. Fast först en återblick ett år bakåt..

Kommer ni ihåg vad ni gjorde för ETT ÅR sedan?  Det är inte alltid man gör det. Men att blogga är inte så dumt ibland :)  För där finns åtminstone MITT minne /kom ihåg sparat...

För precis ett år sedan, for den lilla Lekstugan iväg på nya äventyr  till Säffle!


Den lämnade plats för en ny stuga..modell lite större än lekstugan. På ca 13 kvm ska jag få husera med lite allehanda pyssel. Måla möbler  och vad jag nu kan hitta på. Inget märkvärdigt i husväg..bara en modell av  en  friggebod på ca 13. Vår lilla tomt  ska alltså få lite mindre gräsmatta att klippa.. Ska bli spännande att se HUR allt kommer bli till slut.. Men som sagt..Den enklaste av bod  ska det bli, med fokus på ATT jag ska få ha allt på ett ställe...  Jag kommer kanske att visa lite mer bilder  på min lilla pysselbod...

Men det återstår dock en hel del... och så här såg det ut idag..precis ett år efter att lekstugan lämnade plats för nya äventyr:)
♥...Pia

fredag 15 oktober 2010

Förra helgen ...

...när solen gassade som bäst över vår lilla stad och det var en,
 helt enkelt strålande fin SÖNDAG, tog jag en  liten cykeltur
till Sågudden (se gärna den lilla filmen här inne). Huset på bilden är en nybyggnation, eftersom det förra anrika gamla  HÖGLOFTET
 brann ned för sex år sedan. Nya huset heter NYSTUGA...mycket fint, både  i ute- och inne- miljöerna.med vy utöver sjön och Kyrkviken som ligger strax nedanför.

I några veckor så har det varit en utställning i Nystuga och det var dit jag tog mej på cykel för att se

 * TE I TID OCH RUM *
I ett av rummen i huset så fanns det några bord dukade med gamla vackra teserviser...DEN HÄR som jag tror hette SVART SVERIGE..åhhhh så fin ..OCH DEN ville jag ha. Nu var den till salu!! Hos Sjövikens antik..där den kom ifrån. Tyvärr liiiiite för dyr.


KAFE´ finns det i huset oxå.. nu var det nästan strax innan stängningsdax så jag hoppade över fikat som den dagen bjöd på bl.a olika teér och SKORPOR:).. Te och skorpor hade jag hemma, så det fick bli  hemmacafeét istället.

Det är många olika stilar på borden och stolarna där i kafeét, gamla och målade i olika färger.
Nere vid strandkanten  glittrade solen vackert i vattnet..Hmm ...har nog visat bilder på sol och vatten förut , har jag en känsla av :)..Men tycker det är väldigt fint. Så det lär bli fler såna där bilder...... i framtiden.

En gammal paviljong finns det på Sågudden och många, många  andra gamla byggnader. Kolla in vad den heter paviljongen :). Tror säkert att det svärmats många gånger  i den paviljongen..förr tiden ....vill säga.


Ja,  det var de det.... Nu återstår inte mycket av veckans goooooaste kväll...bara 45 minuter..OCH Selma vill ta en sista kvällspromenad. Bäst att göra henne till viljes. 

Må så gott
 i stugor och slott
....och trevlig helg önskar jag.


♥..Pia

tisdag 12 oktober 2010

Sovrum & fabriken...

Tisdag och dax för Fabrikens tema, som idag är SOVRUM...
Vårt sovrum är under "renoveringsplanering" och har så varit jättelänge..det behövs renoveras och  ska renoveras. Det är bara frågan NÄR??..

Men först måste ett par andra projekt göras först..ni vet hur det är va???
Min dröm är...
 *Ett  sovrum med  tre vita  väggar  OCH  en fondvägg i någon grå färgnyans..ganska ljus grå..tror jag. Väggarna just nu är i en rosa nyans, dock väääääääääldigt svag rosa färg ...men rosa är ingen drömfärg på vägg längre:)

*En säng som INTE har ett uns av furasäng ..som nu.

*En  gammal dörr  står i ett förråd och bara väntar på att få bli sänggavel och  kanske vitmålad.

*Ett par höga och gamla sängskåp vill jag ha. Nu finns Ikeaskåp som är målade med linoljefärg i brutet vitt med svarta smides skålhandtag.
*En del möbler ska ut  ur rummet så det blir lite mer rymd, ett skrivbord står i ett hörn och fyller ingen funktion alls..
*Mitt loppisfynd till spegelbyrå får stå kvar..nöjd över fyndet som till slut blev målad  och nött:)

*Ett vackert trägolv.. istället för  det befintliga  plastgolvet, som visserligen liknar trägolv.

Listan kan göras lång av önskemål... Det mesta är genomförbart trots allt.  Det är bara frågan NÄR!!
Mitt bidrag till tisdagens tema i fabriken blev ett drömsovrum..som så småningom ska bli en sanndröm...
♥...Pia
Ps...har ni sett dessa lamporna då??!!. Blev såld på många där, kan jag säga..iofs inget till mitt drömsovrum..men köket..ja tack:) ds.

måndag 11 oktober 2010

En bildkavalkad..



..NU är bildbanken laddad igen och jag kan visar några!! av ALLA bilder som blev tagna  i
lördags. 
 Då jag var på en liten hantverksdag i Charlottenberg, i "krokodilhuset":)
 Lena  frågade för ett tag sedan om jag ville vara med och det ville jag förstås. Hon frågade även ca 20 stycken till,  med blandade hantverk och pyssel. Jag hade mitt hopkok  med mej och sålde lite smått & gott...det gick ihop så att säga!!
.Det första som mötte mej när jag kom upp på andra våningen i den stora salen med snedtak och vitmålat,  var denna synen..Mias bord med allt sitt hantverk..blev alldeles lyrisk av vad jag fick se..Gör bilden stor så ni riktigt kan se ALLT och VAD  som fanns på bordet..Hon är duktigt den kära Mia minsann...


Ååå ja just det vi hade ju krokodilerna i vår närhet  i  en stor, stor glasbur emellan allt..tre stycken som simmade sakta, sakta runt i vattnet...
Mitt lilla krypin bredvid Mias och bredvid tomtarna ! bord. Det var saom sagt snedtak i den stora vackra salen..slog i huvudet några gånger när jag glömde bort att taket var så nära.. Vi hade några små horn i pannan både Mia och jag :)


 Upptäckte nya saker hos grannen, Mia kan ju måla oxå..och som hon sen gjort vykort av.

 ..och alla smyckena som hon gör..ville ha alltihop. Men nu tror jag att jag bestämt mej för ett sådant...

 ..ja, eller om det får bli det här med glaspärlor.. Vi får se..ska bestämma mej ..snart!!
skåpet ville jag ha..även den där till vänter i bild bobinhållare eller vad det heter..den var riktigt shabby...en sån kan man ha i badrummet eller i sovrumet...oja.. så fin.

Snyggt halsband
 En liten glimt av "mitt"och som ni ser intet nytt...
..jo några nya saker förstås..som de här böckerna..



 ..en krokodilbild till, innan jag for hem..ser ni ? Många bilder tog jag och några blev bra, andra inte ..men så är det ibland när man har lite bråttom..

Summa summarum..Dagen var supertrevlig och i en otroligt fin lokal.. mycket väl värt ett besök  i huset om man skulle ha vägarna förbi..

Resturangen var jättefin och maten god..cafedelen lika så..bakelser, tårtor m.m.  så gôtt.....En mandelbiskvie blev det till fikat. Var inte in till alla ormarna eller de andra djuren.  Bara krokodilerna som var mitt i smeten så att man såg dem hela tiden.. Även vid matningen kl 13...då det serverades kycklinglår...Min lunch bestod av ..skinkstek ;)
På vägen hem stannade jag vid denna "höstglödande"  skog... vackert så jag bara blev tvungen att ta en bild.
♥...Pia

söndag 10 oktober 2010

Tjola..hopp!

Hej på er mina vänner där ute:)

Tänkte att jag kunde väl göra inlägg nummer två,
innan det är slut på den här söndagen. 
I morn kan jag faktiskt  fortsätta och bombardera er med mina bilder igen..

bra va!!
För alldeles "nyssens" så ringe go´ungen min :) och sa att nu hade han fixat till det,

så det går att ladda in mera bilder på bloggen..
Jag  ( hjäpllösa mamman ) visste ju nada!! hur jag skulle göra..

Googles picasakonto blev lite för snurrigt  att "läsa" och jag fattade inget..
först..men sen när det blev lite förklarat av sonen HUR det hängde ihop
 jaaaa  dååå ni ..
då hade han redan fixat det!!

Sedan så kom det ett mail från sonen också, om ett...

 Beställningskvitto från Google (USD 6,25)
...var ordnat och betalt. Ca ett dygn skulle det ta, sen var det bara att ladda in bilder igen.
Nu  får jag nog göra  lite" rätt" för mej och skicka go´ungen en slant,
  kanske kan han få litt mer än 6,25..eller vad tycker ni :)

♥...Pia

Ps..och solen den kom faktiskt fram idag med... och eftermiddagens bloggande gav lite att fundera på..läste detta hos My Lovely Things....

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga. När någon frågade honom hur han mådde svarade han:  'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'. Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställda, hur man kunde se positivt på situationen.Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom:  'Hur lyckas du? 'Kalle svarade:  'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv:  Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör. 'Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det. Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet. Jag väljer de positiva sidorna i livet. 'Säkert, men det är inte fullt så enkelt',  protesterade jag. 'Det är det', svarade Kalle.  Livet handlar om val.  När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val.  Du väljer hur du vill reagera på situationen. Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör. Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv. Jag funderade över vad Kalle hade sagt. Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren? 'Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan. 'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle. 'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val.  Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö.  Jag valde att leva'. 'Var du inte rädd?  Blev du inte medvetslös?  'frågade jag.  Kalle fortsatte: " Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet:  'Han är döende'.  Jag visste att jag måste göra något. Vad gjorde du då?', frågade jag. Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle. Hon frågade om jag var allergisk mot något. Ja', svarade jag.  Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade: "Tyngdkraften". Genom deras skratt sa jag till dem:  'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död' .Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning. Jag lärde av honom, att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. Inställningen är, trots allt, allt. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'.  Matteus 6:34 Egentligen är dagen  idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.Nu har du två valmöjligheter: 1. Radera detta  2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om .Jag hoppas att du väljer alternativ 2.  Det gjorde jag. Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här......Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet... för att gräsmattan behöver klippas, fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem....för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.... för alla klagomål på politiker för detbetyder att vi har fri yttranderätt.... för att parkeringsplatsen är längstbort för det betyder att jag har råd att ha bil... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt. ... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.... och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.
Ja, det var lite att fundera på från My Lovely Things!!..ds.

Tio i kvadrat...

...kunde bara inte låta bli... för idag är det alltså...

tionde i tionde 2010... och klockan är nuuuuuu...alldeles strax... 10 
101010 kl 10
en  helt vanlig ledig söndag.
Må så gott där ute, var ni än befinner er.
Jag ska ta en söndagspromenad i gråmulet, men varmt väder...
Passar på att plocka med mej lite "höstdekorationer" från skogen.
so long
♥...Pia
Ps..inga bilder än..Se förra inlägget:)ds

lördag 9 oktober 2010

Å då har man packat...

..upp!
Vilken dag det har varit där uppe i Charlottenberg... Lite trött, fast jag inte gjort någonting.
 Ja, jo jag har förstås  suttit/stått vid mitt lilla bord på en hantverksdag i huset där krokodilerna bor.
Faktum var att de fanns precis mitt i huset och "bara"några  glasväggar runtomkring..
Tre krokodiler som var litt slöa tyckte jag..inte nån värre fart på dem när skötarna kom
in och gav dem mat i form av kycklingbitar..

 Saknar ni bilder så kommer det om några dar eller så, för  MITT googlekonto är visst fullt!!..

HAR MAN SOM JAG BLOGGAT I SNART FYRA  ÅR,
 JA  DÅ ÄR BLOGGERKONTOT FYLLT TILL BRÄDDEN ..
Jag skulle nämligen lägga in lite bilder hade jag tänkt mej, från dagen i Charlottenberg.
Men det stod att läsa vid överföring av bilder i min lilla blogg..HOPPSAN det är visst 100% fullt!..

..och då visste jag helt plötsligt  inte vad jag skulle göra??..ta bort några bilder..ta bort kontot...

Nää det var inte så käckt..för då skulle alla bilder på bloggen också försvinna visade det sej..

...när jag ringt min dataguru & expert..dvs SONEN:)..
och fått  förklarat för mej  hur det hela låg till ..

Om ett par dar så är ( läs då har sonen fixat allt :) det klart.. för några dollar så blir det nya utrymmen till mer bilder.

Tills dess så får ni bara skrivna ORD från mej...
♥ ♥ ♥
Den lilla hantverksdagen började tidigt.. för jag är en sån där människa som
ALLTID 
vill komma i tid..och det innebär som oftast en hel del i tid:)
 Nu var jag inte där först..utan det var
 som rest tidigt, ända från Kil..
och hon hade redan hunnit ställa upp allt sitt på borden..
OCH  vilka bord sen och vilken syn det mötte mej.. 
 tog nästan andan ur mej..upplägget var bara sååå..vackert.

 Hoppas att mina bilder snart kan visas..för detta vill jag väldigt gärna visa ..
med en
KÄNSLA för det vackra
 hade Mia dukat upp allt på sina två bord...  och bredvid hennes bord ...
 där skulle jag duka upp mitt!.. åsså kom jag nästan av mej
..blev till slut färdigt och så kunde vi kika runt på alla andras bord och hantverk..
mycket fint och många ideér fick jag..:)..

Jag har inte haft tråkigt en enda stund på hela dan:)..Har man Mia som sällskap ..ja då får man både roligt och får många skratt..samt mycket positiv energi..Samtalsämnen fanns inte nån som helst brist på..

Nu skulle en bild suttit fint..på nån energispruta...På tal om energisprutor så finns det fler..
 som höll i trådarna för dagen.. hon är också en sån där :)

.. OCH  hon BAKAR tårtor som en "hel karl" och en massa annat....
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men nu väntar jag på att kunna lägga in bilder så jag spar på krutet lite.

JA jag får tacka såå hemskt mycket för en rolig och givande dag.. både till Lena & Mia

 ♥...Pia

fredag 8 oktober 2010

Packat & klart!


En kopp & fat med rosor lite slitna och förstås gamla:)

Säkert har nån liten gubbe eller gumma suttit och druckit kaffe på fat,  för guldkanten är nästan bortslitet.

Så har denna gubbe eller gumma gått ur tiden och  kopp & fat har hamnat på loppis....och ja, så  har då nån loppistokig människa funnit detta porslinspar  i en låda, på just det loppiset och dragit med sej fynden hem,  för att kanske återanvända det på något slags vis! 

OCH det är just precis vad denna loppistokiga människa har gjort nu:)..

En ljushållare i trä som jag målat svart och sedan vitt  i ett par lager..slipat sedan  för ett nött utseende  och limmat  fast med tvåkomponentslim som håller för 300 kg!!

Tänkte först bara limma en ljushållare i koppen och behålla fatet till.

Men det fick bli en ljushållare till fatet oxå.

En gammal och udda kopp med en ros på,  fick bli en  liten söt gammaldags "mormorsljuskopp".

Dessa  tre är nu nedpackade  i en korg, för att packas upp igen  i morn.... på  den lilla hantverksdagen i Charlottenberg (Croconilen).

..plus lite annat pyssel och så.... trevlig helg  önskar jag ...

♥...Pia