onsdag 30 juni 2010

All the meat you can eat...

...ja här sitt man mätt och go.. efter en kväll på statt.. ..En kväll i goa vänners lag. Mina arbetskamrater & jag  har nyss varit och ätit FILÈBUFFÈ .  Den buffén var supergo..En massa olika vällagade möra köttbitar..oxfilé, fläskfilé, lammfilé, kycklingfilé och  även räkor. Allt detta samt tillbehör som olika potatisrätter och enormt goda såser..grönsaker och frukter..Kan nog inte räkna upp allt ..mycket  gott var det.

Köttet stod en "grillmästare eller om det var en kock?? och skar upp åt var och en, vart efter vad vi valde, stor bit..eller liten bit..en bit eller flera..välstekt eller nästan välstekt.. OCH ALLT kött  var lika gott..t.o.m lammfilén ..jag som i vanliga fall inte äter lamm!!.

Ute kunde vi sitta och äta oxå..ytterligare ett poäng. För är det sommar så är det och ska man sitta ute.

Nu sitter jag som sagt, här vid datorn..nyss hemkommen..fortfarande mätt och inte det minsta trött!!.  (Kanske för mycket kaffe och söta efterrätter).

Öppnar för säkerhets skull i morgon bitti oxå. Klockan  ringer halv sex... undar om det blir någon sömn??.

Nu är det "bara"  2 dar till att jobba  innan semestern  tar vid. Äntligen säger jag..och som man väntar på denna sköna härliga tid...  Då man  bara får ta det lugnt och sitta under korkeken och lukta på blommorna..


En sak har jag dock lovat att jag ska göra på semestern..Ta tag i den där motionen ..igen:).. Nu  har jag  t..o.m suttit   ikväll och sagt det inför alla kollegorna.. att jag ska ta tag i det..
Hoppas att jag orkar hålla det  första veckan... sen tar säkert latmasken över.



♥...Pia
Ps..till midsommar brukar jag alltid plocka en bukett med ängsklockor och prästkragar..plus några blommor till. Nu var vi ju inte hemma, så buketten plockade jag efter midsommarn istället.. Nu pryder buketten ett litet bord ute på altanen och  jag måste säga att Ängsklockor &Prästkragar..det är  SÅÅÅ mycket sommar för mej..ds. 

tisdag 29 juni 2010

Mellan lupiner & lupiner....

..har min dag varit.... Bestämde igår för att göra en dagstur med min mamma som resesällskap.. Vi brukar göra så lite då & då..En rundtur med bilen i vår omnejd.. Som oftast så handlar det om kultur ..hantverk..interiörer och go mat och ...självklart en mysig fika någonstans..ibland med medhavd kaffekorg..eller som idag, på ett anrikt gammalt konditori.. 

.....Vi startade utflykten vid 9 tiden i morse och hade bestämt oss för Torsby..ca 10 mil dit och vägen gick över Gräsmark...vi hade vägen kantad av Lupiner i dess färger..Vi pratade om ditt och datten under färden..bl.a om VARIFRÅN lupinerna kommer.. och fick en liten historielektion om det :)..Åhhh dessa våra äldre generationer ..de kan mycket om allt ..det är bara att ta emot och hopas att något stannar av all gammal kunskap... Något fastade och det var att INGEN lupin är den andre lik!!..Alla är unika..precis som vi människor:)...

Så var vi framme..I TORSBY...vi gick raka vägen till Wienerkonditoriet och fick en välbehövlig kaffetår..med jordgubbsbakelse..mmm gott...
Sedan gick vi gata upp och gata ner..lite roliga saker fann vi förstås under gatloppet.. ..STOPP...


...hit gick vi oxå..till Pia som har en interiörbutik som heter... VACKRA HEM och INTERIÖRER..( Nu var det inte Pia som stod bakom disken utan "någon annan" men hon var trevlig ..hon med..:). Så mycket fint ..där oxå..beslutångest nästan..


.....ett par små och fina ljuslyktor i form av kronor köptes..



... och en brun tofs!!
...och lite till:)


Inte den här, för den köpte jag i Mora...

...och likaså den här..vad nu dettta är??..än så länge är det hemligt :)

Vår resa blev ett lunchstopp vid SAHLSTRÖMSGÅRDEN...Porterstek och vacker miljö..varmt och skönt ..vi blev mätta och så for vi till..SUNNE.. En åskskur mötte oss på vägen, vi fick t.o.m stanna bilen för  att det gick inte att köra!!

I Sunne finns många roliga butiker...Sagolika Ting...bl.a..Vi gjorde ett gatlopp där med..En glass och så for vi vidare.... Ett stopp till blev det...över Frykdalshöjden och en sommarstuga  med en massa morbröder & mostrar fann vi där. Trevligt att träffa några av mina släktingar bara så där i all hast och spontant....Kaffe med dopp ( och utsikt över nejden öppna lanskap heter det visst ).....fast nu var det ganska liten plats för kakor..så det blev endast en rabarberkaka..men det var go :)


Turen tog inte slut där..nejdå..vi svängde in till  Maria.. Vildhjärta..men där var det stängt..snopet..så vi for vidare till Brunsberg..och till Matilda...Country Antique..men där var det också stängt.. NU återstod bara att åka hem...med mor och hämta hunden samtidigt..en heldag med min far fick hon:)..Lite mer att äta ..NU blev det nyplockade solvarma jordgubbar...deras jordgubbsland är knökfullt just nu..blir snart en tur dit igen..för jordgubbar.. det är  något som är gott..



Tror nog mor mi vart nöjder..och trötter.. för det var en heldag med dottra och  ho har spring i bena..:) när det gäller kultur ..hantverk och interiörer..:)  OCH så var LUPINERNA lika många och färgrika på vägen hem....
♥..Pia

måndag 28 juni 2010

Mera Mora Minsann....

... och fortsättning följer på midsommartrippen till  Dalarna. ...


Att det är en underbar miljö i Dalarna  det nåt som är säkert... timmerhusen ... .....gårdarna...byarna...fäbovallarna..människorna inte minst...butikerna..historiska vingslag som man kände av...  ex..Zorn  m.m.....och så alla loppis..som jag visserligen for förbi..men de fanns och de var många.....och inte minst alla dessa underbara inredningsbutiker..besökte dock bara TVÅ   ..men jag  gick förbi en del som det blev fönstershopping  istället ..det var ju helg och stängt!! 

Jag "såg"  även en del myyyyyyysiga ...intreeeeeeeeessanta... roooooliga...spääääännade  och vill-ha -saker-buuuuutiker..  svischja förbi..under bilfärden runt  Siljansbygden...

Men....

...här var det en BUTIK...Vackra hem i Mora ... som jag fick tillfälle att kika IN I  och där huserade Pia...naturligtvis en trevlig och språksam tjej:) Vi pratade en lång stund...
..Sen hade jag svårt att bestämma vad jag skulle handla..:).. Till slut blev det  några vackra tyger...rosentyger..


Interiören i butiken var mycket tilltalande..
..som det där vita bockbordet..något som jag drömt om länge och skulle vilja ha i mitt kök...!!

Nästa butik blev House of Olivia...trevliga Britta möttes jag av där...blev ett litet köp där med ..nej två köp blev det..glömde bort det ena..:)..VAD???..

Jo, en  liten Välkomstskylt till ytterdörren !! och en ...**** som kommer på bild när jag fått "den " på plats:)

Måste få skryta lite över hotellet vi bodde på..ett litet och mysigt ställe..inte så där supermodernt utan precis den där stilen som gör att man  nästan känner sej som hemma :).. Bordet med den röd & vit prickiga duk möttes man av i matsalen.. vad hotellet hette då?.. Jo, Hotell Siljan i Mora.



 I matsalen vita BOCKbord...japp  mitt önskebord igen...och  vid det satt vi och åt vår frukost varje morgon...ett hotell som höll på att renoveras...och ett doftfritt hotell desutom..inte några lukter eller dofter..jo en...den enda  doften jag kände av var..lupinernas söta doft..det stod nämligen en stor bukett  i matsalen där jag satt....annars ingen doft..inte så där lite unket som lite äldre hotell kan kännas...Jag får kanske tala om att jag är en sån där människa som känner alla dofter och lukter väldigt väl..ibland lite för väl.. familjen brukar säga att jag skulle kunna jobba som mögelhund eller dylikt:)...säger väl en del det....

I morgon en liten minitripp till..fast "bara" en dag och så håller vi oss till Värmland...Torsby...där tror jag att det  oxå finns en del roliga och mysiga ställen..Nu tar jag min mor med ...byter ut karl´n som får jobba istället........Ps...bara tre dar till att jobba..sen semester..ds.
♥..Pia

söndag 27 juni 2010

Midsommar´n i Dalarna var.....

...strålande och helt underbar.....Vårt avlånga land är otroligt vackert...och inte minst i midsommartider.

Vi tog en minisemester i DALARNA den här helgen. Tidigt i torsdags morse  lämnade vi hunden på landet och styrde kosan upp över landet..

Värmland är vackert ..men måste säga, att RUNT SILJAN...ahhhh.... vet inte hur  många gånger jag sagt under resans gång ...åh..titta där..näää men se...kolla!!!...vad fint...vad vackert...men DÄR var det mysigt.... Men se på den utsikten då..och duuuu..vilket HUS...öhhh..det där huset skulle man ha...osv..Tror att jag använde alla möjliga uttryck om hur fint det var:)...

Kameran var lite dåligt med på allt..kunde nog ha tagit hundratals bilder.. men MAN MÅSTE SE också......Ögonblick som for förbi..vackra vyer..överallt..ALLA dessa husen... Det mesta har jag sparat i mitt eget lilla minne:)..

..ALLA blommor som växer just nu ..önskar att jag kanske tagit lite bilder på alla dessa LUPINHAV...helt sannslöst vackert...här blev det bara lite blåa lupiner och inget hav precis .. vid en sjö nånstans efter vägen....mellan DALARNA & VÄRMLAND
...Badade gjorde jag inte...bara tårna.. lite i kallaste laget..här är en stor strand  i ( torsdags tror jag )..Rättvik..eller om det var Leksand...blandar ihop lite:)..

Vi bodde på hotell mitt inne  i Mora..For runt lite överallt Leksand..Rättvik..Mora...Tällberg..och något mer ställe...Överallt lika vackert..och som tur var nästan inget regn på oss...bara några stänk vid tre tillfällen och då befann vi oss antingen i bilen eller som ....



 ...här .... när vi firade midsommaraftonen  i Gropen ..Leksand...Vi satt under en stor björk...när några stänk kom..men sen  bara SOL.. och behagligt väder...

Vi och nästan 20 000 till satt och picknickade  i den där
GROPEN...spelmännen...musik...midsommarstångsresning ..och alla människor gjorde kvällen till en riktig minnesrik midsommarafton..Traditionen  gjorde sitt och stämningen var stundvis nästan "ståpäls"..som när ALLA stod upp och sjöng DU gamla du fria.. är man svensk ,ända ut i fingerspetsarna.... 6 juni är inget mot Midsommarn !!

Det vill till att få med alla på bilden, men ..men visst syns det att flera tusen sjöng, picknickade  och dansade .....små grodorna!!..
...Ja, jag skulle ha kunnat visa många bilder från DALARNA ..och vårt midsommarfirande...men det får räcka med dessa...en helt underbar helg har det varit och sol .....


ETT loppis besökte jag..bland ..säkert 100 som jag såg skyltat till:)...men valde "fel" loppis..fy vad dyrt..så inget fynd...

Sen alla inrednigsbutiker som också bara svepte förbi mej..TVÅ..besökte jag...men de var inte fy skam iallafall..men mer om det...en annan dag....


Nu återstår bara att  säga gonatt..och sôv gôtt & dröm sött......
♥...Pia

onsdag 23 juni 2010

Den "riktiga" midsommaraftonen..

..sa man förr att den inföll den 23 juni...   skulle väl ha varit idag det då :)..nu firar vi istället midsommar 25 juni i år ..och VI drar till Dalarna för att fira.

Bloggar lite medan jag packar ner lite kläder för helgen...Allt mellan regnkläder och finkläder får det bli... Man vet aldrig hur den svenska sommaren vill ha det när det gäller vädret..!! Därför är det bäst att stuva ner lite av varje... och så kommer man hem efter några dar och har inte använt en bråkdel av kläderna..Men hade man inte packat ner den där jumpern eller blusen...de där byxorna..och SÅ DEN jackan ...skulle man säkert haft användning för JUST den..så därför packar jag ner JUST de kläderna :)..lika bra...
...Midsommarblommor ska det ju plockas också..fast inte var det någon ide´ med det i år..Blombilden är från förra året, när vår altan var ny och nymålad.. och det var bara några få möbler där...  det behövdes piffas upp med lite av varje som  färska blommor  ....osv...

...I år har det tillkommit lite mer möbler:)..Svarta OCH vita... Allt är dock inte på plats än och inte heller färdigmålade... Fattas 5 st. "pinnstolar" En och annan fotölj samt en tresitssoffa är klar.
De som syns här, är några av de svarta möblerna...målade med matt svart v-slip.. återstår bordets ben och sarg..det får bli efter midsommar..


..Ett & annat loppisfynd hamnar därute oxå..som denna gamla pinnstol från förra årets loppisrundor.. på stolen ligger Pyjamasgömman ..men nu används den som "ryggstöd"

Återstår att önska er alla en 
 TREVLIG  &  GLAD MIDSOMMAR


♥...Pia

tisdag 22 juni 2010

Den borttappade midsommarstången...


.. antingen så har jag blivit glömsk eller så är det hustomten som varit framme ..igen:) För nu har här letats i flera dar..och inte en skymt av den RUFFIGA  lilla midsommarstången!

Förra midsommar´n gjorde jag några trådslöjdsstänger...Några sålde jag och TVÅ behöll jag.. och BÅDA är nu spårlöst borta??

Sånt där retar mej så till den milda grad..att något bara mage att försvinner så där..Självklart finns de här i huset..men var??..Om jag bodde i ett slott eller en stor herrgård..då skulle jag förstå..men inte i ett litet hus!!..

 Repris på  förra årets midsommarinlägg ( som du kan se här) blir det nu istället..och så åker vi bort över midsommar... till Dalarna : ).. och då gör det inget att stången är bort eller..nää  det retar mej fortfarande ..

♥..Pia

Midsommar ...

...OCH så är vi inne i midsommarveckan..Det rullar fort nu...stopp & belägg...Det är ju NU vi ska njuta...

Iofs har jag gjort det idag..Tog en extra ledig dag och solen har varit  på  strålande humör.
Den här dagen var det också sommarsolståndet...Nu är  visserligen klockan över midnatt och solen har gått ner..Men solen HAR verkligen lyst heeeela dagen OCH kvällen:)

Jag sitter och bloggar lite på kvällskvisten/natten.....tyst och lugnt runt omkring...karl´n & hunden sover..Selma snarkar lite där hon ligger bredvid mej..hon är min ständiga följeslagare..där jag är....där är hon..sitter jag vid datorn...då ligger hon i soffan bredvid och  sover..likaså om jag ser på tv..alltid nära :)...

Nu är det bara några dar kvar tills det är midsommar...den härliga & ljuvliga helgen.. alla undrar ...VAD BLIR DET FÖR....



...VÄDER ??...

Bilden ovanför tog jag  en midsommarafton för fyra år sedan vid sjön Gunnern.. ÅSKMOLNEN hängde tungt över sjön.. och om jag minns rätt, åskade det rejält också, men bara lite regn kom .. annars var det en jättevarm dag & kväll, med andra ord en riktigt skön midsommar.. ..

Får se om det blir så i år...
♥..Pia

lördag 19 juni 2010

Jaa, vad är väl en bal på slottet..

...när man lika gärna kunde åka till Hem T Gårn och träffa tre prinsessor :)
..OCH det var precis vad jag  gjorde idag ..Som alla vet så är det DEN stora dagen idag.
 Lite bröllopsyra stänkte även på oss, när vi besökte en av mina favoritbutiker..HEM T GÅRN.  
Framme vid disken stod det ..tre fagra prinsessor..med guldkronor på huvudet :)... och såg väldigt glada ut...

(För säkerhets skull så har jag dimmat till bilden lite..kanske Mia och hennes "personal"  inte vill vara med på bild ) 
Ett besök på Hem t gårn  är helt enkelt ett måste så fort Mia öppnar sin mysiga lantliga butik..
Fika är ett annat måste när man kommer dit..
Nu var det tyvärr lite för kallt för att sitta ute och se ut över vyerna..med betande kor..Catlan??
Vi intog fikat  i SILON istället.. dagen till ära bjöds det på tårta....jordgubbstårta...


Den här  vackra och inspirerande miljön möter oss när vi kliver ur bilen..de okrafärgade pardörrarna står på glänt och det är bara att kliva på....
Det blev inte så många bilder som visar vad det finns innanför dörrarna...
...men en blev det och den visar en lampkjol som jag vände och vred på...gillade den :)

Mitt i vimlet, inne i butiken så "stötte" jag på en bloggare som jag hastigt hälsade på och bytte några ord med.
Det var goa & trevliga ..Petra med bloggen Romantiska hem..
Så himla kul att träffas och upptäcka vad den här bloggvärlden har gjort....
Dessa möten med människor som man förmodligen aldrig skulle prata med eller träffa annars..det är en häftig känsla.....och det lilla ögonblicket kändes ändå som om man träffats förut..vilket vi inte gjort.."bara" genom bloggvärlden:)..

♥..Pia

fredag 18 juni 2010

Nåja, vad är väl en bal på slottet?

....Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles..... alldeles underbar!

Ett klassisk citat...inte kommer jag närmare balen än så här :)..
Tror inte att jag skulle vilja gå på bal, på slottet..inte riktigt min stil....Balklänning..jo kanske en "vintageklänning" (tror säkert ni förstår vilken slags klänningstil  jag då menar :) skulle gå an.. fast å andra sidan.. om jag tänker efter riktigt noga..är det allt lika bra att vara här hemma...skulle bara få ont i fötterna av de där högklackade skorna..nya dessutom.....

Hur kommer brudbuketten att se ut då?...

Som  Drottningens... vit, klassisk & kunglig..eller...


..En lite nymodigare modell... läste någonstans att det skulle vara ett miljövänligt bröllop..och då även blommorna...!!??...
..Ingen brudbukett precis..bara mina nyponrosor..
...Jag tror nog att en bal på slottet kan bli så underbar som det sägas i sagans värld..om man är en prinsessa ..förstås:)...
Själv håller jag tillgodo med att åka till Hem T Gårn och äta tårta... i morgon lördag..19 juni..den där historiska dagen som vi nog får  höra talas om........ väääääääääldigt länge ...
♥...Pia

onsdag 16 juni 2010

Får jag presentera...

..Tuffis...
...en söt liten kille som nyss flyttat från landet och in till stan....Därav namnet..Tuffis!!


...Det är inte min katt...Det skulle aldrig Selma gå med på...


..Utan det är min granne Karin, som är  Tuffis nya matte...Att han är söt...råder ingen tvekan om..

Jag fick träffa denne lille kattkille för första gången idag..Han flyttade hit  för snart en vecka sedan och är nu 9,5 vecka :)

 Tryggt och säkert var det att få sitta i buren...Världen utanför är STOR..och att sen träffa Selma som stirrade in i buren ..inte nån höjdare precis..Näää då är det mycket säkrare att vara inlåst!!

En ledig dag och måste naturligtvis fixa lite..det blev  målning av trädgårdsmöblerna, för vilken gång i ordningen .. det har jag tappat räkningen på :)..

Nu blir det svart..Som det syns på bilden så är soffan vit..För några år sedan fick jag lust att måla om möblerna till vitt från nån honungslasyr...eller nåt..

Men då hade vi inte inglasad altan  och risken för att regnet skulle dränka möblerna om sommaren var stor .....      OM det bestod av mer regn än sol..

Jaa det var inget annat än att måla med oljefärg ..då... MEN oljefärg och jag..är ingen lyckad kombination...efter EN omgång med färg..så..blev det stopp!!..In med möblerna i ett uthus..

..NUhar jag fått en kick igen till att måla  dem..OCH då blir det...SVART..För vår altan  är rena ljusterapin så det är en av anledningarna att  jag vill måla svart ..en annan är att... Jaaaa jag gillar svart :)..och när det nu är vattenbaserade färger och grundfärg..(vanlig grundfärg som är brutet till svart)..då går det galant att måla..första strykningen gjord...nästa kommer i mogon kväll..

......OM  jag NU skulle ångra mej ...vilket man aldrig vet..med mej:).. är det " bara " att måla  över med vitt.....



Se här vad jag "ramlade" över idag på ett av stan LOPPIS !! En TVÄTTKORG... ..skulle göra något helt annat..men snubblade alltså över ett källarloppis..och DÄR stod den..min tvättkorg..och bara väntade på mej :)

NU står den i mitt lilla badrum och ser lite vilsen ut..jag kan inte bestämma mej för om den ska bli förvandlad av  någon färg eller ej??..

Japp... de var ONSDAGEN DET...Nu är det midnatt snart..och dax för att sova.. jobb i morn och nu återstår ..8 dar tills semesten börjar...
♥..Pia

måndag 14 juni 2010

Hundkex.. hundkäx.. ...

....hundkax..hundloka..hundfloka..den vita skira blomman är vacker oavsett vilket namn den har..Plockade ett stort fång,  när hunden min och jag tog en skogspromenad igår kväll.

Buketten passade riktigt bra där i den gamla plåtburken eller om det är bleckplåt..vilket är skillnaden förresten?..Nån som vet??
..Fint som snus blev det iallafall:).

Den lilla "rullisen" i linne blev väl okej den med.OM nån funderar på banden ..så kan man nog fundera..Det blev inga sydda band..Tog helt enkelt och fransade kanterna istället..vackert!!pikant om inte annat..till nästa "rullis" som ska bli sydd i ett gammalt lakanstyg istället..lika som draperiet...DÄR blir det inga fransade band..


♥..Pia 

Ps...Nu börjar nedräkningen tills semestern börjar...i morn  är det 9 JOBBARdar kvar;)..ds.

söndag 13 juni 2010

Gör en busenkel & ....

Fuskig cheesecake


Receptet har jag tagit ur Buffétidningen nr 6 2010
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4


Ingredienser
200 g färskost av philadelphiatyp
2 1/2 dl kondenserad mjölk
juice och skal av 1 lime
4 digestivekex
färska bär att garnera med


Gör så här
1. Blanda färskost, kondenserad mjölk, limejuice och limeskal. Krossa kexen grovt och fördela i 4 små glas.

Toppa med färskostkrämen och färska bär.


 
 
 Jag gjorde en variant av den fuskiga cheesecaken, jag hade tyvärr inga färska bär..smakade gott med tinade bär oxå..Hallon & mango...  Det var första gången som jag använde mej av kondenserad mjölk. En söt och lite kolaaktig smak... Smaskigt gott...


Jaha och så var  den här helgen förbi....lite har man fått gjort här hemma...soffan blev struken..blommor planterade...gardinen sydd & klar.

Ja, DU läste rätt..först nu i helgen blev den klar..det är med mej  :)..börjar att göra en sak..men så kommer "något" emellan..

VAD som kom emellan den där gången... var rabarbermarmeladen och  stolen...

Hade tyget till gardinen i handen...skulle till att leta upp  vit tråd..gick till köket..

Ååååh ...DÄR låg ju RABARBERN på bänken..som skulle ha blivit marmelad..
DET  blev marmelad och tyget fick ligga  kvar där jag lagt ner det när jag SÅG rabarbern ..tills i går ..

Duschdraperiet då??..Näpp, det blev det heller inget med...duschstången som jag trodde låg kvar ute i vårt garage ..efter att vi rivit badrummet..den var slängd..inget att ha sa, karl´n....köp en ny..

Snopet..men sant..därav ligger gardinen så fint ihopvikt där jag lade ner den....så var det med det..Nu får jag leta NY stång:)....

Ps...den gamla var inte alls ful!!
♥..Pia