söndag 30 maj 2010

Grattis i massor.....

...alla mammor  på morsdag.....och grattis min son på födelsedagen....vi kommer snart:)...
♥..Pia

lördag 29 maj 2010

Du ska inte tro det blir sooommar...


...ifall inte nå´n sätter fart..
..på sommarn och gör lite soooooomrigt för då kommer blommorna snart...

Åska & drivis kan man kalla att det varit idag..mellan solsken och regn..!  Var helt enkelt tvungen att föreviga dessa drivor med hagel.. Jag HAR INTE skottat ihop drivorna:)

Idag har vår lilla stad haft vårens stora marknad..Jössefröjda.. hela centrum  fylldes med evenemang och alla butikerna slog på stort :)  Här och där stod det olika  "försäljare" som ville att man skulle prova på något nytt!!  Och det gjorde jag förstås...

Restauranger och cafeér  hade  flyttat ut på gator och torg..Solen tittade fram och värmde lite grann under förmiddagen ..men sen brakade ** löst..regn och hagelskurar..åska och blåst..kallt ....kallt och kallt.

Hemma i trädgården låg drivor av hagel och ..

...lilla Selma nyfiken som vanligt..  kollade runt ..och jag tog bilder..

... äääh.. sk**ter i detta.. sa Selma och gick!

Sen for jag till stan igen men denna gången fick Selma följa med..hon skulle nämligen trimmas..under tiden
som jag väntade på detta gick jag på en demonstration hos Ingela.. som har ett litet mysigt ställe inne på en bakgård i stan. med bl.a Floating..men det har jag inte testat..än:)


Idag hade hon (Ingela) besök av Britt-Marie som i sin tur hade ett företag med ..det som jag fick prova på....ageLOC Editition Nu Skin Galvanic Spa System 11...

Alltså..en liten föryngringsdemontration.;)...ger en trött och matt hy, en ny lyster och som stramar till det ..liksom..med andra ord, ingen kniv och  ingen botoxspruta behövs....utan ett mer enklare sätt..inte billigare tyvärr..men resultat syns ..

HUR såg resultatet ut då?..undrar ni säkert..haha..Ja..jag ser ju förändringen..men inte karl`n...ååå näj då..

Frågade när jag kom hem..ser du?.. Mindre rynkor.....näähä..ser du här då..näähää inte där heller..
MEN det syns..fast bara i halva ansiktet..eftersom det var halva ansiktet som gjordes:).....
Ögonbrynet sitter högre upp!!..och inga djupa linjer..kråksparken vid vänstra ögat..puts väck!!..såå fiint så och jag känner mej mycket yngre :).....


Synd bara att det är på  halva  mej!!!

♥...Pia

Ps...i morn firar vi alla rara mammor..Jag passar på att fira både min mamma och min son  i morn..Kalasen slår vi ihop och tar pick & pack samt stuvar in oss i bilen..far till SONEN och kalasar hela långa dan....dagen kommer bjuda på vackert väder..har jag bestämt..våga vägra vinter NU.:).ds.

torsdag 27 maj 2010

Inte är det en ost...


..och inte heller fullmånen.....utan det är bara  min lilla badrumslampa  :)..Äntligen rör det på sej igen..har varit lite stilla i renoveringen..

Men  så igår tog det ett litet skutt igen..Nu var det elen som kopplades till både lampan och  golvvärmen..härligt.. Lampan blev precis så fin på plats som jag hoppats på..en rund  glaskupa och med vackert mönster på..Borstad stål  valde jag till "armen"..

Nu återstår lite till..badkaret står i garaget...pelaren ligger bredvid mej..:)..tvättstället restnoterat!!..och spegeln står på golvet nedanför lampan ..lister i taket uppe..men där är  sista lilla grejen för mej att se till att det blir gjort..ett sista strök med vita färgen...

Så klart lite saker till att fiixa..men på det hela så är målet snart nått i renoveringen av det lilla badrummet.....


♥..Pia

onsdag 26 maj 2010

När strömmen är bruten...

..vad gör man en ledig dag då????

Blev väckt av el-mannen ..njaa inte så att det var förtidigt men ..halv åtta bankade det på dörren...

Selma som liksom jag sov..flög upp, hoppade över mitt huvud!
Och så var man vaken. Får väl erkänna att lite yrvaken var jag, men el -mannen släpptes in och kunde börja fixa till elen i BADRUMMET..:)

Jag blev hänvisad till att göra vad då???..Vad gör man utan strömmen påkopplad??
Kaffet hann jag dricka men sen ...Inte kan jag dammsuga..inte kan jag diska i diskmaskinen...inte kan jag sy lampskärmen på symaskinen som jag tänkt.. inte kan jag använda tvättmaskinen...inte kan jag baka.

MEN något kan jag väl göra..
Kom på det nu..BLOGGA förstås:)..det går att köra lilla bärbara UTAN att koppla upp sej..bra va..
Den lilla maskinen använder jag sällan..den är karl´ns lilla leksak det.....



MIN är den stationära maskinen, där HAR JAG ALLT som kan  tänkas behövas till bloggvärlden..bilder osv....;)


Å andra sidan så finns det projekt som jag kan göra, där ingen ström behövs..



Ett är det gamla BAKBORDET..köpt på ett loppis för några somrar sen!..

Står ute på altanen som " uppsamlare " av allt som inte har någon plats annars:).. Inget har jag gjort med detta bord som är både ett strykbord och ett bakbord..
OCH inte vet jag vad jag ska göra med det heller???...Men kommer tid kommer råd ...

♥...Pia

Ps..och så lite bilder här inne..ds.

måndag 24 maj 2010

Vita pelargoner...

...står det just nu på ett litet gråvitt bord på min "altan".

När solen höll på att gå ned som bäst för kvällen, satt jag och bläddrade lite i några "blaskor"..Lite slö efter dagens jobb...och veckans första dag. På något vis så är alltid måndagen en sån där slö & slappdag..Fast man har fått vila en hel helg!! 

Jag  kan väl inte skryta så värst mycket om mina pelargoner..men de blommar i varje fall :)..


Brukar ha vita och rosa för det mesta..


För några år sedan var det bara röda som gällde..


...men så tröttnade jag på att det blev så fula röda märken på golvet när blombladen ramlade ner...

♥..Pia

Ps...de flesta av mina bilder går att förstora...ganska kul effekt att se blommor nääääääära :)..ds.

söndag 23 maj 2010

En försmak av sommaren...

...smultronblom....


Jag har tagit en massa bilder .. Passade på när vi firade min mammas födelsedag idag.  De bor på landet mina föräldrar, vilket jag tror ingen har missat vid detta laget :)..har säkert skrivit spaltmetrar om livet på landet.... Men tillbaka till bilderna ..

Jag har min kamera med mej..som ständig följeslagare numera. Jag tyckte ljuset var perfekt..men oj oj vad jag har mycket att lära INNAN bilderna blir perfekta...:) kröp på alla fyra..under träd ..bakom buskar..under buskar..osv...för att fånga den där BILDEN..några hundra blev det innan jag stängde av kameran..

Gick även en tur i skogen som gården angränsar till..Selma fick följa med som sällskap..tror hon tyckte jag var tråkig..för hon vände baken till så fort jag ville ta en bild av henne bland buskar & träd!!

JA nog har helgen varit ljuvlig...den skira grönskan som är nu..ja den är obeskrivlig..
Lite regndroppar har det skvätt på oss..men solen har dominerat ...som tur är..


Kaffe med dopp  utlovades av min mamma och det fick vi....Först den goaste smörgåstårta jag vet..och som vi alltid har, åtminstone en gång om året i vår familj... sen kom grädden på moset..dvs..RABARBERPAJEN...(som jag beställt:) aaa..ååå den är bara så ljuvligt go....

Efter det kalaset..promenerade jag hem..en liten tur på några km..behövde röra på ***
Karl´n han fick ta med sej bilen hem..


Min älsklingsblomma  liljekonvaljen,  har börjat dyka upp ..och idag under min promenad hem..plockade med mej en bukett.. och nu sprider sej en underbar doft  i köket...


♥...Pia

lördag 22 maj 2010

Du, får jag träna och ta lite närbilder på....

...dej? ...sa jag till mitt yngsta  ♥ gryn, barnbarnet  A  idag..Mmmmm, sa han ..Så ställde  han sej vid köksbordet och lutade huvudet i händerna   :)..

Nu tror jag väl kanske inte att han riktigt förstod, vad jag egentligen menade ..men håll med om att det blev en lyckoträff :)

Hoppas ni haft en skön & trevlig PINGST hitintills...

Det har i varje fall jag haft...fått lite besök ...pussat på nån liten grabb, dvs fotomodellen för idag :)...kramat om en stor grabb..(sonen som kom på blixtvisit :)..

Varit på stan och inhandlat lite födelsedagspresenter...för nu drar det igång i vår familj med födelsedagar..startar i morgon med första..och så håller vi på några dar..tills (min) mor, son, dotter och  (min)far  fyllt sina år för i ÅR..och så toppar vi  med morsdag... ..Puh..det lär bli några kaffekoppar med tilltugg det....Men det är gott med kaffe :)

♥...Pia

torsdag 20 maj 2010

Åååå inte en droppe regn ...

....kom det här hemma..... MEN GISSA OM DET REGNADE I KARLSTAD!!!.. Det började med åskknallar när vi väntade på bussarna ...den ena efter dan andra blixten for som lodrätta steck ner i marken.... Bussarna kom och det bar iväg till Vårruset.. efter någon mil började det regna ..sen regnade det oavbrutet  hela kvällen ..ända tills några få mil från mitt hem :)..


Nog för att jag hade en regnjacka över den gula tröjan ..men faktum var att jag  fortfarande  vid hemkomsten var blöt om både kläder, skor och hår!!..
Snacka om naturdusch.....Picknicken smakade iallafall riktigt gott efter "ruset"..

Nu sprang inte jag..utan jag gick fort :)..och 5 km tog då cirka hm.....en timme.....vi var ju trots allt över 7000 som sprang..joggade, gick och lunkade fram..... Synd  tycker jag på den vackra miljön när det regnar..och så här beskrivs banan & miljön ..


Vår Ruset Karlstad är känt för att ha en av Vår Rusets absolut vackraste bansträckningar. De fem kilometrarna är centralt belägna men bjuder ändå på en riktigt härlig naturupplevelse. En viktig ingrediens för Vår Ruset Karlstad är Klarälven som agerar ledsagare under mer än hälften av loppet. Inte mindre än två gånger får du nyttja broar för att ta dig över den mäktiga älven som har sin källa i norska Trysilfjällen för att ca 250 km senare via deltat i Karlstad rinna ut i Vänern. Banan är helt
flack utan någon som helst stigning vilket gör den både lättlöpt och erkänt snabb.


Nåja..efter en varm & skön dusch  hemma är jag är som folk igen :)


♥..Pia

Ja det vill jag säga er...

..OM nu sola i Karlstad skulle  lysa med sin frånvaro ikväll på VÅRRUSET...
......då lär iallafall JAG LYSA istället..för jisses vilken tröjfärg det var i år!!!


 I år  fick vår kommun  den gula färgen på sin lott .......Hm..ja de gör väl de samma ...kanske kan det vara kul med lite omväxling ..kör ju nästan annars bara med svarta & vita kläder..:)
♥...Pia
Ps...Uppladdningen idag blev nåt annat än Pollychokladen....passar nog bättre med .. frukt & vatten..ds.

onsdag 19 maj 2010

Att ladda för morgondagens ...vårrus...

...och vad är bättre än att ladda med GODIS...

..så det har jag gjort
 i kväll..men bara lite grann.:)..


Var och handlade  mat och sånt där som alltid är slut i skåpen, nu i ikväll..Det var en välbehövlig påfyllning och när man  nu ändå är igång, varför inte  passa på att handla lite helggodis oxå...

Sommarvärmen tycks ha kommit nu och idag kändes det verkligen som SOMMAR..

....OCh vad får jag syn på i  hyllan... den där överdignande godishyllan..om inte en EN NY POLLY...och Polly som är såå gott.. POLLY SOMMER BERRIES..mmmm jordgubbssmak..vit choklad och den vanliga pollychokladen i en och samma påse..!! Så klart man köper en påse :)...

Provsmakade några och ..njaaa varför inte  det gick an ..om man säger som så:)...



Ja då var det dax för årets VÅRRUS som går av  i  stapeln..i Karlstad i morgonkväll.. Jag har bara varit med en gång förut ..för två år sedan..då regnade det.. hoppas innerligt att inte regnet kommer i mornkväll oxå..

..Tyvärr så kom pessimisten fram när jag såg väderleksrapporten ..såg inte så somrigt ut..!!

Men LIIIITE optimistisk får man väl ändå vara..så kanske sola i Karlstad dyker upp :)..återstår att se i morn....Tror jag tar en liten POLLY till..en med jordgubbssmak...
♥....Pia
Ps..Lite då & då ..när andan faller på..lägger  jag in lite bilder i den nygamla bloggen ...Bilder.. eftersom det blir en del bilder tagna nu:)..ds.

Vilda....

..ny webbutik ..öppnar 20 maj..Scrapbooking..kika in och ta chansen till att vinna stämplar..

♥..Pia

tisdag 18 maj 2010

Svarvade ben.....

...ja, nu är det inte mina ben jag syftar på :)..Utan ett gammalt bord som har svarvade ben....

.. Min lilla "altan" som blev klar förra sommaren, är inte färdiginredd än..Om den någonsin blir det ..för gud så mycket ideér jag har..än det ena än det andra..



Nu har vi tagit hem ett gammalt bord, inköpt för en massa år sedan på Sjövikens Antik..( ni minns väl stolberget därifrån, som jag visade förra sommaren? ) Bordet har varit inhyst i ett förråd  någon annanstans och var meningen att det skulle renoveras..( läs avlutas ) och bli ett köksbord..4 stycken stolar följde också med på köpet...


De var från början VITA slitna och ..helt underbara.....MEN vet ni vad jag gjorde då för flera år sedan..JODÅ jag lutade av ALLA stolarna plus slipade bordskivan ..nästan trären ....

...och..sen tog gnistan slut..allt åkte in i det där förrådet och  där kunde historien tagit slut..meeeeeen ser ni..

 NU har bordet kommit hem..med en  njaaaaee, inte helt okej inläggskiva, men duger OM den får lite färg på sej :) 

Stolarna har INTE kommit hem än..men ska hämtas inom det snaraste.. FÖR nu har jag funderat klart....allt ska få bli ljust grått, nästan vitt..och ska få stå på altan som en liten matsalsgrupp tillsammans med den lilla svartmålade kökssoffan..

Tror mitt målarsommarprojekt kommer att bli bra....För det är just precis vad jag ska göra i sommar..MÅLA.....:)

Nästa lilla projekt som jag gjorde klart idag.. är denna lilla vita "sak".



Ni som läst mina "ta hand om saken innan min far slänger det"...bravader, vet att jag hämtat hem MYCKET från mina föräldrar..räddas det som räddas kan..och under åren har jag alltså samlat på mej en del..:)

"Saken" är en garnvinda..har två t.o.m...och som jag fann = räddade, från logen. Jag har använd dessa till blombord och de har bara blivit stående där i vardagsrummet år ut och år in..tills förra året..

en av dem hamnade under den vita färgen..  Men det blev bara ett varv..sen tog gnistan slut..och den blev bara bortglömd... stående bredvid hallbyrån..

Nu  idag..fick jag plötsligt syn på den igen.....och den där pysselgnistan slet tag i både garnvindan och mej..den blev alltså..SLIPAD...inte en droppe färg till fick den..utan slippapret fick göra sitt..och riktigt ordentligt oxå.. GARNVINDAN blev SHABBY CHIC minsann...

NU är jag nöjd, den står på samma plats ..men ska få en ny fräsch blomma på toppen :)
♥..Pia

Ps..se här då....nytt i gammal blogg

lördag 15 maj 2010

När Lillan kom till jorden (Majas visa) ...



När lillan kom till jorden,

det var i maj, när göken gol,

sa mamma att det lyste

av vårgrönt och av sol.



Sjön glittrade som silver,

och körsbärsträdet stod i blom,

och svalan kvick och munter

just hit med våren kom.



Gullvivans plym sågs vaja,

bofinken slog så glada slag,

då blev jag döpt till Maja,

ty lillan, det var jag.



Och därför, säger mamma,

så är jag nästan alltid glad,

jag tycker hela livet

är som en solskensdag.



Alice Tegnér

_________________



Men här regnar det.... så jag far till Karlstad  och hälsar på son & sonson, struntar i att det regnar...:)
♥..Pia
Ps...bild & text fann jag här..ds.

fredag 14 maj 2010

En klämmig fredag ...eller en klämfredag....

...dâ â bare å välje vecket en vill :)..Själv så klämmde jag te med att måla..! OCH att måla i det här vädret det passade perfekt. Regn och grått ute....och  inne var det vitt som gällde:)

....nu ser det kanske inte såå vitt ut här, förstås... jag lekte lite i photoscapeprogrammet  i en av målarpausarna..
Provade lite olika filter på bilderna ...här antikt foto ...


Vad jag målar?? Jo, lilla fönstret i lilla badrummet.. samt dörrlisterna.  Jag började för "några" år sedan  att måla om de mörka, bruna, dystra listerna runt fönster och dörrar i huset....det går inte fort men det går!!..Det har även blivit extra lister påsatta..lite gammalstuk på det hela :)


...En gammal flaska...som legat ute i någon jordhög..hemma hos mina föräldrar..fick den igår och nu står den på rengöring..med diskmedel. Kan nästan se skräpet i om man tittar noga..ingen flaskborste kommer  ner i den flaskhalsen så det blir till att skaka om och byta vatten under några dar...

Det var en väldigt vacker färg på flaskan som knappt syns ..för jag har ju förstås satt ett filter på... ANTIKT FOTO NR 3..


OM jag glömt tala om ..så har min kamera kommit tillbaka från NIKON..inget fel på kameran, så nu är det bara och ta en massa bilder igen...

 Närbilder håller jag på att försöka lära mej ta..inte helt lätt..måste köpa lite extra tillbehör, har jag insett!!..


Men här är ETT försök..samt lite hjälp från photoscape att dimma till det i kanterna...

..en vacker FÄRGRIK rosbukett från karl´n..( firade en liten  "märkesdag" ) Antikt fotofilter på...som genom en spegelbild..förläääääääängesen..Vi firade 37 år sedan vi träffdes!!! Milda makter, var tar tiden vägen??..inte ser jag det i min spegel:)..oopss..


Om man blir lite sugen på en kaka..kan man baka...


Fick Buffe´tidningen idag på posten ..där såg jag ett recept på .....

CHOKLADKLADDKAKOR..
Mycket goda:) och verkligen likt kladdkakor fast storlek mindre...

Recept om någon vill baka kan ni få här..

Chokladkladdkakor

 ca 25 stycken ( själv gjorde jag 30 st.:)
200 g. mörk choklad
1/2 vaniljstång
1,1/2 msk espressokaffe
2,1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1, 1/4 dl socker
1, 1/4 dl farinsocker
2 ägg
 salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grade.r
2. Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller micro.
3. Skär ett snitt i vaniljstången  på längden och skrapa ur fröna.
Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna  i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt  och låt stå.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och en 1/2 tsk salt i en skål. 
5. Vispa smör , socker och farinsocker lätt och pösigt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
Tillsätt chokladsmeten  lite i taget under vispning, tills det är slätt.
 Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen.
 Låt vila  10 minuter.
6. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
 Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varann.
Grädda i ugnen 10 - 12 minuter.
Låt kakorna svalna.

♥..Pia

Ps..Lisbeth..det är "bara" 2,5 pps/ kaka..ds.

onsdag 12 maj 2010

Det regnar & blåser ...

...och det är inget väder som jag har lust att vara ute i!! Selma vägrar gå ut hon med..så just nu ligger hon bredvid mej och snarkar istället :)..Har  ni hört en hund snarka nån gång?..ganska gulligt faktiskt...

Men se här då!!..Idag kom rörmannen och installerade kranar, toan och rören :)..Nu fattas " bara" badkaret och tvättstället..  vara tvungen att ta en bild av de fina kranarna som kommer från MORA ARMATURER och heter Mora classic...tycker de är fina ...

Ja, det var min egna bild det..NU kommer en hel rad med lånebilder..från en av mina absoluta favoritbutiker..ZANZ  .


Det var Zanz bl.a kan man säga, som var starten på min bloggkarriär :) och  som gjorde att jag upptäckte alla webbutiker och inredningssidor på nätet. 

Min header/ banner är oxå från Zanz..
Har haft den hela min bloggtid och känner inte för att byta ..gillar dörren och änglarna & hjärtanen som är målad på den... .


...och till sist den omtalade "vackra " ( headern/bannern ) dörren som jag skulle vilja ha som sänggavel...Jag har en dörr som står i ett förråd hemma  hos min moster & morbror..och som jag INTE hämtat hem än..får skylla mej själv :)..den är riktigt shabby chic och lite, lite grön!
Om någon undrar över headern, så har jag frågat Zanz om lov,  till att  få använda den som just header...


......Ha en skön lååååååååång helg......


♥..Pia

tisdag 11 maj 2010

Ja, jag skulle egentligen gå ....

...och sova nu, men så....


...skulle jag bara kolla mailen och bloggen..fastnar förstås där och får se några härliga kommentarer..leeeeeendet blir bara sååååå stort av att läsa :) vad som står där.....två av dessa kommentarerna skrev de här två damerna ....Sunnes & Kils gladaste  ..ja jag tror faktiskt inte jag ljuger här:)..
Ja, jag blev så ini norden glad bara av att läsa vad de skrev ...och så längtar jag helt plötsligt nått väldigt  till sommarens ena begivenhet..Kafferepet i Sunne...suck..hoppas  Sussie bjur på lite Selmakakor:)... och hoppas Mia kommer dit på samma dag som jag "får" plats  och hoppas att kusin Annika åker mâ i samme bilen som jâ..för da får itte jâ tråkit på den resa...


Nu dax för gonatt ..för tuppen den är inte nådig..väcker mej alldeles förtidigt i morn..
♥..Pia

måndag 10 maj 2010

Den andra lampan...

....Jag gjorde en del fina fynd på loppiset i lördags. Två har jag redan visat och här är ett tredje fynd. En lampskärm av glas.....med rosmönster  på ..


Man går runt där bland loppisentusiasterna och ögonen sveper över borden som är fyllda med både skräp och rena dyrgriparna..En härlig känsla far över en när ögonen plötsligt får syn på något som kan vara ett ..just precis ..FYND :)..Som den här lilla glasskärmen..


Fatum är att jag har dess make sen förut..Fann den på ett loppis förstås, för en massa år sedan ..tror att jag betalade 25 spänn och då var det  även en snirklig svartmålad lamphållare? för väggen, med på köpet..


Lampan har sedan legat i en låda som jag av och till rotat fram och provat på var den skulle kunna sitta !! Men aldrig kommit på någon bra plats...
NU vet jag precis var de båda lampskärmarna ska vara ..upphängda i köksfönstret till att börja med. Sladd och fästen ska bums inhandlas hos någon elbutik och sen får vi se om det blir som jag tänkt mej..



Kanske  blir det sänglampor så småningom..ser äver HUR det skulle kunna "se" ut....:).. Att de är gamla ..ja  det tar jag helt enkelt förgivet..de ser då åtminstonde väldigt gamla ut..  Det kan du säkert oxå se ....om du klickar på bilderna. *Bink blink*

♥...Pia

söndag 9 maj 2010

Här är det tvära kast mellan loppis & skogen...

...Ja igår var det loppis för hela slanten och idag gav vi oss ut i skogen för att bl.a se på grodyngel. Två små killar och deras mammor..osså jag..."granntanten" Pia & mormor´n, i en och samma skepnad :)

Hur kul är det inte för små pojkar att se på grodyngel...En av killarna hade sett dessa grodyngel  under flera dagar.. den andre lillkillen fick första titten idag..lite skeptiskt tyckte jag nog att han var men...
..jaja....vi fortsatte en liten bit till in i skogen och lekte ...KURRAGÖMMA..det ser ni väl va? Vem som gömde sej eller inte kunde väl diskuteras...haha, Jag gömde mej och så fick dessa två småpysar leta upp mej ..men två stycken killar,  på inte riktigt tre år..ja, de lekte kurragömma på sitt sätt och gömde sej båda två under granen ......

Picknick förstås efteråt och sedan promenix hemåt igen..förbi grodyngel och lite annat smått & gott..

En  av dessa fem, somnade riktigt gott sedan.. och det  var inte jag...:)

♥..Pia

lördag 8 maj 2010

"Bakluckeloppis"

..På en lördag kan man gärna göra loppisbesök.  Det var precis vad jag och en av mina grannar gjorde idag. Vi for till Högboda där det skulle vara ett bakluckeloppis!!.. Solen sken, men det var svinkallt och blåste så håret gjorde revolt. Vi  kom dit vid öppningsdax och det gjorde alla andra oxå!.   Hade inte den STORA plånboken med, en stategi från min sida :) ..tänkte som så, att blir det inte överfullt i bilen hem...



Dagens  första fynd  blev den här mojängen...
..och vad i jösse namn är detta då???
...Men det ser ni väl..en alldeles precis lagomt stor julgransfot ..till min lilla gran :)


 Fast först såg inte jag vad det var  heller..tills jag lyfte upp den och benen ramlade ut åt alla håll.. förstod jag att DÄR är min fot som jag letat efter... Den kommer bli kanonbra till julmarknaderna som jag nu i två jular undrat över, vad minigranen ska stå stadigt i... Funderar lite om jag ska måla den svart..materialet i "foten" är järn ...  Vad tycker ni, ska jag svartmåla eller??? Den är bara 13 cm hög.....


Nu är det "bekymret" ur världen.....Gäller bara att jag vet var jag lägger den någonstans, tills det är dags..

..Fynd nr 2 är den här kaffeburken..föll som en fura för den..den skulle jag ha!..25 kr..prutade.....jo, det gjorde jag..PÅ ALLA sakena jag köpte :)   " foten" 30 kr och en pryl på köpet....

Den här kaffeburken var gammal och det syntes..nu har jag lagt ett "filter" på den här bilden så den ser ännu äldre ut..


Men  här syns mer den naturliga patinan....Undrar bara vilken färg det varit på den från början..för vänder man burken  så är den svagt röd på baksidan och fram svagt lila??...

Vid en av bakluckorna så sa en loppisförsäljerska att..Precis en sån burk hade hon hemma som alltid hade varit en kaffeburk för henne... sen 50 talet..Hon hade sett i en av Emil i Lönnebergafilmerna, en likadan och som stod i Emils kök :)
Nu kommer nog inte jag att ha kaffe i min, fast det t.o.m står kaffe på locket.. den är lite för rostig tyvärr innuti...



Mina andra fynd ..spar jag lite på ...återkommer  om det..

Efter den loppisrundan så frös vi in i bilen och for hem..nöjda  och väldigt kalla....
♥..Pia