måndag 31 augusti 2009

Svart som synden..

..sotarn ..natten..katten..Svart..förknippas med mycket vidskepelser bl.a...För mej är SVART enbart en vacker färg..En gångbar färg..i kläder..jag klär mej oftast i svart..liksom drar mej till alla svarta kläder i butikerna..bestämmer mej för hemma ..ATT nu minsann ska inte höstjackan vara svart..utan försöka att kanske få till det med en annan färg som..brunt eller sååå..Kommer naturligtvis hem med en svart jacka..konstigt vore väl annars:)... JA, i inredningen finns det svarta detaljer..Ett par svartmålade pallar ..har nog visat dom förut..står i hallen min ..... tyget byter jag ut med jämna mellanrum..här är det ett oblekt linnetyg..älskar förövrigt linnetyger i alla färger..nästan alla färger. eller okej då..vitt.. oblekt och brunt..ja ..lite svart då..okej ett rött linnetyg går bra.......Svarta har pallarna varit sen långt tillbaka ..min far snickrade ihop dessa i småskolan..han är nu 76 år så det är ett tag sedan...när de blev målade vet jag inte men på -50 talet kanske eller tidigare..Färgen har slitits bort lite grann ..men vilken slitstark färg..!!! annat än det med de färger som säljs nu??.. ** Skorna då..ja det är mina gamla skor från tiden när man lärde sej att gå.....Ramen ett loppisfynd..svartmålad förstås..... ..Flera ramar har blivit svartmålade den senaste tiden..rensade ju min lilla lekstuga och fann en del slaktade ramar där..inget glas eller baksida kvar..man kan undra på varför man sparar på allt??..kanske tänkte jag göra något collage av en massa bilder på de nära och kära...Vilket inte har blivit gjort ..än....Istället blev det Komihågtavlor..här en svartmålad och med hönsnätet från häcken ...se tidigare inlägg:)
..De pyttesmå klyporna är bara 2.5 cm långa..söta och ..just det svartmålade och nötta..
**
Pysselmaterialet..hämtar jag från olika butiker/affärer..Panduro..Annas scrapbooking..Hantverk och hobby...Slöjddetaljer..Claes Olsson ...Prick i Form och som de här klyporna som kommer ifrån..Ide´makeriet....Men som sagt ..det finns loppis och så mina egna gömmor:)..där finns det en del..jo..ett ställe till..hemma hos mina föräldrar..där finner jag oxå mycket roligt att skapa av och fantasin min, den tar visst aldrig slut..knökat på "kontoret" är det för jämnan..Men det gör inget...bara man har kul och det har jag..:)nästan jämnt..
..♥..Pia

söndag 30 augusti 2009

Nu gäller svartmålning...

....för hel slanten tror jag:)...jag har iofs gillat svart färg läääänge..Tror att det faktiskt märks hemma hos oss. .Har varit lite kärringa mot strömmen och haft svarta saker i inredningen länge...Sen några år tillbaka så har mitt intresse legat fokuserat på det vita...och har försökt fått in lite vitt här och där i hemmet...Nu ser och läser man, att svart smyger in....Så då är man väl inte ute nu då:).. Som ni vet, så sjöng jag klagovisan för er, i mina sista inlägg..klagovisan om att jag är trött...och inte vill ha denna betablockerar medicinen..MEN..kan faktiskt säga nu att..det är hopp om livet...jag håller så sakteliga på att vänja mej vid dessa små piller..Min trötthet finns ..jo då det erkänner jag..men liite piggare..jaa visst:)..
Så idag har jag tvingat mej "runt kanalen" på hundpromenaden..Selma får man dra i vanliga fall..nu var hon nog mer före mej än förut:)..kanske beror det då på mej...Pulsen har alltid varit hög..nu ligger den på under 50 slag..inte konstigt att det går sakta för mej då:)...Men jag fixar nog att få till promenaderna ändå..skam den som ger sej..INTE jag iallafall..
**
Svartmålade saker har pysslet mest bestått av idag....sittande vid köksbordet har det blivit en hel del av...lugnast så....och varför inte försöka åstadkomma något då:)
En liter svart grundfärg kommer man långt med..Här en receptbok svartmålad och kolla in texten?? det är faktiskt en bit rivet lakan..som blev över från min traslampskärm som i sin tur blev över från traskronan... Jag stämplade dit receptbok med mina claes olson stämplar.... Här blev en canvastavla svartmålad, sen dit med en vintagebild & lite spetsar ditlimmade.... några vita knappar får dölja en text som inte passade in i sammanhanget...som slutkläm shabbade och slipade jag lite på tavlan..allt för att det skulle se lite gammaldags ut:)Dessa två saker kommer jag att ha med på Höstmässan..plus en del annat svart och föralldel lite vitmålade saker oxå..OCH OM NU INTE ALLT DETTA pysslet blir sålt..ja vad gör jag då??..Jo....JULmarknaden i Brunskog..så klart...
♥..Pia

lördag 29 augusti 2009

Zombien Pia... zzzzzz ...kommer igen...

...Märkligt måste jag säga..Man brukar säga, att man är trött som en zombie..och menar man verkligen TRÖTT.....Nu när jag sitter här vid datorn, så fick jag för mej att kolla upp vad zombie egentligen betyder i WIKIPEDIA...OCH DET KAN JAG SÄGA ..ATT EN ZOMBIE det är jag då inte:)..utan bara trött....kolla in får ni se här ...om ni törs....

..Ja, jag klagar nu för tiden ..sen i onsdags..att jag är trött..får stå ut en vecka till säger..läkarvetenskapen!! sen kanske det vänder..gör det inte det..tänker inte jag fortsätta med "nåra piller" mer..Betablockerare, hm..som gör en till en icke fungerande***** nää tack..JAG SOM VAR SÅ jäkla pigg för bara några dagar sen :(.. ** Igår sjukskrev jag mej själv, från mina små polare på jobbet..tyckte inte det var försvarbart att ta hand om småglina, när jag inte klarade av att hålla ögonen öppna nästan..så därför satt jag vid köksbordet igår en stund och pillade ihop ett par tavlor & några kort istället..Bilden ovanför visar en liten canvastavla och med lite spetsar..vintagebild ..smått & gott.så tycker väl jag att det duger ..! ** Den svarta "burken" gjorde jag i somras..(det har blivit några till under semestern) spetsar.. med bilder och lite andra attiraljer på.. ..Kort har det blivit några oxå, i sommar..de här är dock nygjorda från igår..det blev några vita & offwhitefärgade. ( Fast jag gillar mest de bruna korten som jag har gjort några år nu).Här ligger de redan färdigpaketerade och prismärkta..allt för den kommande Höstmässan i BRUNSKOG nästa helg..

** Hoppas nu bara att gumman kommer igen..för annars lär det bli synd om de två som ska dras med mej nästa helg..ANNA och SARA..de har förresten gjort en massa vackra saker ..som ANNAS värmande väggsaker..och en midsommar i fi lde fer!!..Saras skapelser vet jag inget om än..kan bara gissa ..vackra kort och urtjusiga smycken.. ** Tänk att man kan inspirera andra bloggare till att göra pyssel..Såg hos Tusen ideér och en fröken att det blivit en traslampskärm..ala mej:)..kul..min har jag inte förevigat än, får kanske göra det i kväll när mörkret lagt sej och man tänder lampan. ..Allt för idag från....♥..Pia Ps....ANNA ..jag tror att jag ska fixa hem lite godis till mej ..blev lite sugen , när jag läste ditt sms OM GODISPÅSEN:)..ds....

onsdag 26 augusti 2009

Ångvält..nääää...

..bare en liten tablett..Puh..tänk att en så liten sak kan göra så stora förändringar på en stackars människa som " lilla " ja :).. ** Var ju till doktorn igår och trodde att ja jag får nog bara beröm..jag som skött mej så exemplariskt. Pytsan heller..Jo, skött mej sen februari det har jag gjort så därför var alla blodproverna bra..Har gått som en stôlle över stock & sten dragit hunden med över allt..och har tänkt att det var väl bare den oxå, om inte det ska bli ordning på alla värden..och se..det har gett resultat..vikten nästan 5 stycken tvåkilos sockerpåsar....längden ..ja den kan en inte göre nåt åt :)..den krymper..är nu nere i 160 cm..och en liiiten halvcentimeter till..Det lär visst bli mindre med åren....MEN ...ja, så sa han doktorn..MEN det är ett litet krux bara.....hjärtat !!...Det är inte så käckt med högt blodtryck...för länge..NÄÄÄHÄÄ..sa jag..OCH ??.. Ja, det får blir en " liten" betablockerare tablett om dan.. Man får tänka i förlängningen och då finns inget val.. *** Fasen...tänkte jag..tyst..jag har inte lust att käka sånt oxå..räcker med värktabletter och vanlig blodtrycks medicin...inte ska jag väl ÄRVA ALLT från mamma..??

...så nu i morse tog jag snäll, som jag är....en tablett av den där sorten som heter METOPROLOL och effekten lät minsann inte vänta på sej nåt värst länge.. Som om en ångvält hade kört över mej..tror det känns lika:)..faktiskt.. Och så var det igång..trött..torrt i munnen...yr..kall om både fot och hand..tryck över hjärtat som det kändes skulle stanna helt..fast det skulle visst bara bromsa lite..orkar inte ens dammsuga.:)...plus en hel massa andra onödiga krämpor..tror ni det är nog med gnuttagnäll nu va?Okej då släpper vi det ..Här kommer det som jag INTE skulle göra idag, istället..åka på ett loppis utanför stan och göra små fynd..

*

(Tänk ..att jag orkade sätta mej i bilen och far dit..:)..duktigt va...)

*

NI kommer väl ihåg att jag rensade lekstugan i helgen OCH ska skicka flera kassar till ett loppis!! Dock inte det här loppiset...haha..Nää, det får bli ett annat loppis som är nu till helgen och då SKA JAG INTE DIT..nix..

** Ser ni taggtrådskronan??..Den kom käre kusinen från landet med, för några veckor sedan och nu letar jag saker till den..en kaffekopp med fat blev det idag..Det ska bli kaffetåren ..symboliskt förstås..med en prisma som tår..den tåren letar jag efter nu i hela huset..har förlagt den..kanske får jag slakta det som ligger vid kronan...en ljusmanchett från INDISKA....

..Här har fantasin farit iväg ..innan allt som ska vara i kronan kommit dit..Några gamla julgrans-ljushållare..fint va..?? ..Mera fynd..ett par trådrullar för en femma..ett bra fynd tycker jag, samt en stor bricka med handtag, en tjuga....vet inte om jag ska behålla den.. måla den eller vad ??..Kanske den får åka med till HÖSTMÄSSAN 5 och 6 sep. som loppisfynd i en korg..:)..

* ....Järnpinnen fick jag inte loss..ni vet för mjuka muskler....

*

♥..Pia .......♥ i dubbel bemärkelse..:) Ååååå...får tacke för de snälle orden som kom i förra inläggets kommentarer...gla blev ja de ska ni vete...OCH bloggar för mej själv de gör jag i fortsättningen med... men roligt är det om NÅGON gillar vad man skriver...så jag bockar & tackar för responsen.. ** Nu får jag väl försöka starta dammsugaren ändå..har fått nog med motion av den står där den står, mitt i dörröppningen ...måste kliva över den VARJE gång jag ska in i köket..OCH dit går man ju en hel del gånger under en dag... PS...ett litet tillägg ..om cirka två tre veckor.. är tröttheten och alla krämpor borta..lovades det:)..om inte får man väl ta en annan tablett..och göra om proceduren....men inte ska det däcka mej detta..Åååånej..så NUska jag UT och gå....så tröttheten åtminstonde får en omgång..tjing..

tisdag 25 augusti 2009

Ett hönsnät i ram..

...Jag "fann" en massa (onödiga) saker i lekstugan i söndag vid rensningen, som jag självklart INTE kunde slänga ..inte heller skänka bort till något loppis:).. Några tavelramar med varken glas eller bilder i..Vad gör man med dom??..Målar så klart!!..och sätter i nått tjaffs... en bit HÖNSNÄT som bara låg och skräpade i en liten hög för sej själv?? ** I vår trädgård finns det en häck som gränsar till ena grannen, den har lite hål här och där.. Ja , inte grannen då, utan häcken...För att Selma inte ska rymma...(HON GJORDE det EN gång!!..Panik och hemskt !! ) ...så har vi duttat in lite hönsnät här & där..lite av det norpade jag till gårdagens pyssel.. ** Det blev en unik!! komihågtavla eller orginell kanske är rätta ordet.....jag gjorde två när jag ändå höll på... ** En liten nyckel fann jag vid rensningen oxå..en pytteliten rostig sak..den får hänga på tavlan samt några av de gardinringarna som var förra sommarens fynd på ett loppis..De är gamla och numera så har jag sett att liknande finns att köpa i inredningbutiker..fast de är nygjorda..;) Upphängningen av tavlan böjde jag till av en bit elefantråd.. Och som jag sen "stoppade" in från baksidan ** Den här "tavlan" är svart och får så bli ...den ska få sej en omgång av slippappret bara..den andra tavlan blir vit och shabbig... ♥..Pia Förresten så har jag en fundering..igen!!..Bloggar det gör jag för min egen skull..men även för andra som kikar in här och läser allt dravvel jag skriver..Så en liten undran ??..VAD tycker ni bäst om att läsa OM här ..??..Lite nyfiken är jag på det??.. Skriv gärna en liten kommentar och berätta det för mej...Skulle stilla min nyfikenhet ENORMT...:) Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser glöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vad en björntjänst gör ju ingen glad. Var nöjd med livet som vi lever här. Varthän jag än strövar, varthän jag än går står djungeln och snår kring mina spår. Jag älskar bin och deras bon för honung är ju min passion och vill du av myror få munnen full så ta en titt under sten och mull. -Kanske smaka på ´rom -äta myror? -Ha ha det är världens käk, kittlar döskönt i kistan. -Mowgli, se upp!! DUNK Vad nöjd med allt du ser och allt som livet ger. Men när? Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser glöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vad en björntjänst gör ju ingen glad. Var nöjd med livet som vi lever här. Om frukter dig lockar banan eller bär. se till att du plockar dom utan besvär. Vill du plocka frukter av bästa klass så använd din höger och vänster tass men klorna dom skall du dra in så fort du skall ta dig en fin apelsin. -Hoppas att du har förstått? -O ja tack Baloo -Ojoj så utomordentligt fånigt. -Come om katten, det svänger ju Va nöjd me livet som vi lever här.. bland träd o bär.. vi lever här Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser glöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vad en björntjänst gör ju ingen glad. Var nöjd med livet som vi lever här.

Gomorron....

... God morgon, är du riktigt vaken än? God morgon, har du sett nå' glatt i tidningen? Nej, det var väl längesen.Är du riktigt vaken än? Go´morron..se här kommer dagen...Vill du ha resten av den sången ..kika in här.. *** ..OCH solen skiner..och det är visst den stora EFIT dagen..
..då man tar en bild/foto VARJE timme.....åhhåååå..det var stora ambitioner det..MIN lediga dag.. Selmapromenad...doktorn kl 9.20....hämta barnbarn på dagis...få honom till att sova..städa...tvätta...göra färdigt en massa påbörjade saker..nää det sprack redan innan det började..det blev ingen EFIT för mej:(
..jag blev stressad..OCH det är inget bra kombination om jag ska till doktorn för att kolla blodtryck:)..
****
Ser ni mitt senaste pyssel..eller en liten glimt av det..ett av allt det där som jag fann i lekstugan vid röjningen...VAD DET BLEV ?..Kommer en helbild senare...när lugnet lagt sej igen... ..se you later.....♥..Pia

söndag 23 augusti 2009

En rubrik säger mycket..ibland..

...Fast nu kom jag inte alls på nån bra rubrik....som skulle inkludera alla bilderna idag... Men, men, det går nog lika bra ändå:)..

..Igår blev jag medbjuden av mina tvillinggrannar..haha ett nytt ord va:)..Mina grannar som alltså är tvillingsystrar och bor i varsitt hus ..granne med mej och varann..Vi åkte ut på landet till ett underbart gammalt hus som igår badade i solsken och inte blev det sämre av det...Jag gjorde faktiskt ett inlägg om det underbara huset förra året tror jag..visade lite av alla de vackra gamla möblerna som finns i huset..Nu var vi alltså i Hungvik på en gårdskonsert med de här ...Berglund och Stinnerbom.. . Jag är väl om jag ska vara ärlig ingen superdiggare av folkmusik..fast jag kan lyssna och även njuta av den musiken.. å andra sidan så är jag en allätare så folkmusik, pop &rock..det går lika bra med vad som helst...bara det är hörbart:) Folkmusiken är faktiskt medryckande och nu var det väldigt duktiga musiker som spelade igår kväll så jag hade en underbar kväll...de båda spelemännen är oxå mycket duktiga berättare så vi fick oss lite godbitar i form av historier och skrönor om bl.a traktens spelemän..mellan låtarna...paus med klengås & kaffe där vi satt ute i den stora vackra trädgården...

**

Men det var bilden på den stooora TRASKRONAN som jag skulle berätta om..visst är det häftig.. Den hängde inne i den stora ladan på gården. Jag blev sittande och bara tittade på den under konserten ..dörrarna på ladan stod öppen och vinden tog tag iden lite då och då..snurrande..näää den dansade som en älva på ängen ..hur tokigt som helst..men det var vad jag satt och tänkte på medan de spelade och traskronan snurrade runt där inne..den har lockigt ullgarn i knutet här och där..gråa ullduttar i flera nyanser..DET var helt enkelt såå vackert...Hem T GårnMias svärmor Marga..hade gjort den fick jag höra...Jag var bara tvungen att föreviga den....

..Idag på förmiddagen skulle jag ta en skogspromenad med Selma ..vi fick sällskap av den här lille herrn..Alex..stor och kan allt själv minsann..snart 2 år oxå..:)..Han den lille parveln gick den långa ..flera km långa motionsbanan. Inte fick vi styra ..inte fick vi hålla i vagnen näpp HAN kunde själv!!..Till slut satte jag SELMA i för att kanske ..kanske skulle det bromsa liiite..ånej..Inte alls..Selma gillade läget och njöööt:)

..Konstig bild..men blogger retas lite tror jag:)..för bilden såg då misann inte ut så från början..Här ses man det stora tabberaset...puh rensningen av en överfull lekstuga som ingen..säger INGEN tog sej in i!!! inte ens JAG !..Nu ska allt bort..men vilken ågren jag har haft..Kan ju inte slänga något..eller...??
OCH VAD KOM FRAM UR HÖGEN AV ALLT SOM FANNS DÄR INNE??? OM inte en massa saker som man kan måla..Jippie...
**
OCH när allt som skulle slängas hamnat i en hög..och allt som skulle sparas hamnat i en stor hög..fanns det lite kvar till att ..just det..måla:).. VARFÖR all denna rensning nu då..?? Jo, jag har haft lekstugan som förråd ett antal år..skulle iofs rensat den för mycket längesen..men ni vet..tiden går och man skjuter allt sånt där framför sej..men NU..Om jag ska få min hett efterlängtade pysselbod ..så fanns inget annat att göra..än att rensa och slänga saker som inte behövs.. ((för att sedan sälja lekstugan....)..som faktiskt blev såld ..nästan i vintras..fast då hade frun i huset inte rensat ur den..))
..och inte vet jag om jag behöver den här..men nu ikväll så har jag iallafall målat den ..svart...det du Ulla :)..jag gjorde som du sa...Mina grannar har gett mej många goda råd under dagen vad jag skulle göra med allt.."skräp"..t.o.m har några av de goda grannar fått lite saker ..en slags gratisloppis i trädgården..:)... NU får resten av "INTE - HA - SAKERNA " ÅKA TILL NÅT LOPPIS NÅNSTANS.... ♥...Pia

lördag 22 augusti 2009

Säger bara de...Sola i Karlsta´..släng dej i vägga...

..jag har nämligen träffat de som överglänser SOLA i Karlstad idag..:)...med stor marginal....hihi...Men som vanligt..VI TAR det från början va??.
**
En solig lördagsförmiddag..sola skiner & värmer skönt..jag står vid vägkanten och väntar......
..... och väntar....ingenting där... ..ingenting här.........men plötsligt.. ....dyker de upp, de två som jag står och väntar på....
(ps.....förstora bilden så ser ni nån ..som skrattar såå in i baljan:)..
..jag viftar in dom vid vägkanten ..de kör runt och ..stannar bilen..ur hoppar två ..glada blondiner:)..och skrattet det vibrerar runt dom...Ahhhhh...kan man bli annat än glad:)..på en skala ett till tio..säger 15..såå sprudlande och positiva..tror jag knappt det finns dess like...
Vilka ?? Joo då ..Sussie, ni vet hon med bloggen GRANNE MED SELMA..& Mia , hon med den ljuvliga butiken i KIL, ÄNGLARUM och bloggen RUMMET FÖR VÄLBEFINNANDET..Dessa två..träffade jag alltså vid vägkanten idag..varför..ja, de kan man fundera på...:)...

..Här ser ni de två, sköna.. goooa ...glada.. positiva... tjejerna..som blev förevigade av mej ..självklart är kameran med mej..fattas bara..haha.....och ser ni en kasse som Mia håller i sin hand..DET var det som var anledningen till mötet vid vägkanten.. ..Hon hade nämligen sett min klagan!! på bloggen min, att jag inte fått tag i BOKEN MED STORT B......för MIN butik som jag handlar alla böcker och älsklingsmagasin av..hade inte fått in dessa böcker... Därför så erbjöd hon sej att komma vägen förbi mej ...när hon och SUSSIE skulle till Hem T Gårn idag..tänka sej..vilken generositet!!.. ** Självklart så tackade jag ja..och så stod jag där och väntade på de två solstrålarna..Som kom... OCH skrattande, så stod vi där vid vägkanten en stund....Gissa om jag fick mycket positiv energi av dem....det sprakade och gnistrade ...:)..och alla IDEÉR som de gav mej..ojojo.. **

Efter Hem T Gårn och mötet med hem t går´ns MIA så skulle de vidare på annat äventyr..men det berättar jag INTE NU, vart de skulle..men vem vet ..om ni hör nån som skrattar så det vibrerar... i en stugby nånstans i de värmländska skogarna.. ..... kanske är det Mia & Sussie som ni hör...:) ..JA..... nu åkte jag hem på min cykel ..med boken och ett leeende som inte dalade på väldigt länge...:)..log så mungiporna slog i öronen ....satt sedan under RÖNNEN min, i trädgården och log för mej själv ..drack lite kaffe och PYSSLADE..JAG SOM SKULLE röja i lekstugan..ska göra det i morgon..loooooovar:)... ..Pysslet ja..vad blev det nu då??..Jo..kommer ni ihåg dessa de där konservburkarna som man lindade plastband i alla möjliga färger runt??..Ett slags modegrej på sextio och sjuttiotalet tror jag...inte nåt man gör idag precis ..men ...Jag bara kom att tänka på dessa burkar och på??..traskronorna som jag gjort då & då..och har en del rivna lakansband kvar från de traskronorna och en gammal lampskärm utan tyg.....OCH detta ihop blev alltså en ny lampskärm....hujedamej säger ni...men ska visa den en mörk kväll....:)

Inte förstår jag varför jag kom att tänka på plastband och galgar..efter att ha träffat damerna de två..??..hmm..galghumor kanske..:)

...Mer pyssel ..när jag ändå satt ute i solen ....en hängare till..denna gången en SVART.. ..en vit är på gång och så får vi se ...om det blir en sak för Höstmässan i Brunskog... ** ...mmm ..det var väl allt för idag...sola skiner än..och jag ler fortfarande när jag tänker på Sussie och Mia...:)...ikväll ska jag på musikevenemang..i Västra Hungvik.....jag och min granne Lisa..ska bli kul det med... ** HA de såååå...himla gôtt och njut av helgen och SOLA.... ..Här ser ni BOKEN MIN ..jippiee..ska läsa den i eftermiddag....och säkert i flera dagar..har allt tjuvkikat redan...:) TACK Mia & Sussie..för att ni svängde förbi med den och förgyllde dagen min:)... ..♥...Pia

torsdag 20 augusti 2009

Inga nyheter precis...

...utan mer en upprepning av kort jag gjort förut..använder mej av de vintagebilder som jag fortfarande gillar mycket. Jag gör sällan två lika kort..utan de blir så att säga unika :)..och olika... Bilderna är i stort sett de som jag scrappat förut..det som är nytt nu är att jag stämplar olika ord och texter ... ...samt att det blir lite nya dekorationer som ex. lertags..här ett hjärta..
..det urgamla bibelpappret hamnar lite här & där..
..och naturligtvis ..spets...
****
Ps...måste rätta till det från förra inlägget..Jag skrev att jag inte gillade blått speciellt..DET är inte så att jag på något vis hatar blått..nää såå illa är det inte..det är bara så att blått är liksom inte min färg här hemma som jag i första hand väljer..utan snarare är det så att den får stå tillbaka för andra färger..som ...vitt..svart..grått OCH engelskt rött:)..sen att det kanske smyger in nån annan liten färgklick ..det gör det..absolut:)..
♥..Pia...och så är det redan fredag i morn ni...!!Gôtt ... ...Ett litet till bara...läste just inlägget hos Tusen ideér och en fröken..att hon nog är lite bloggskadad..som förevigade ett knippe lavendel på ett fat..fniss...jo vi är nog lite bloggskadade lite till mans..Eller kvinns då... Springer omkring med kameran i högsta hugg..tänker i bilder när man ser nånting pyssligt eller inredningsmässigt....vojne vojne ..VAD blir det tro??..men liite kul är det allt...fniss..om än småtokigt...:)

onsdag 19 augusti 2009

Nu är jag inte arg längre...

.....bara lite småsur så där ;) ..blogger har fortfarande inte blivit särskild snäll mot mej, men som sagt..man får roa sej så bra de går.. ..och roat mej det har jag gjort med att limma ihop två saker..en ljusstake och ett fat!!!..vips så har man gjort sej ett ...
..kakfat på fot ;).....Inte så svårt och inte så vackert men..'''
**
Det var min tur att stänga huset (förskolan) idag..Några små glada ungar och jag roade oss med att leka cafe´..i dockvrån...Det gjorde vi när alla andra gått hem och det " bara " var vi fem kvar..två killar på 3 år och två tjejer 2 år & 4 år..osså ja....Vi dukade upp ALLT vi hade i dockvrån..och det vill inte säga lite det..alla hjälptes vi åt..lite rörigt men kul hade vi..
**
Tydligen så hängde detta cafe´liv kvar i minnet för när jag kom hem och allt stök som man gör i ett hem så där efter jobbet var avklarat.. Min kvällspromenad UTAN HUND (hon är på landet och har det gott:) hade jag oxå duktigt nog gjort....
**
...slog pysselandan till igen..Just det..några loppisfynd stod på bänken och visste inte var det skulle ta vägen..ljusstaken, en HÖG med olika fat..vita de mesta..några med rosor på, cremefärgade och så det där blåa..jag som INTE är särskilt förtjust i blått..köpte alltså ett blått fat...ALLA faten kostade 2 kr styck, då kan man kosta på sej att exprimentera med faten OCH det gör inget om de går sönder....
**
Sagt och gjort..DET blev lim på både fat och ljusstake..snabbt ihop..och klart...ett orginellt men dock ..ett kakfat på fot:) OCH cafe´livet kan fortsätta här hemma..
**
Att jag sen limmade ihop några trasiga saker ..som egentligen var anledning till att limmet kom fram... ja, det var en annan historia de...
**
Det var allt för idag..Jo, återstår bara en sak för min del....NU ska jag kolla om blogger släpper in mej hos alla bloggare, så jag får skriva några kommentarer ..sen blir det ..säng säng säng..sova sova säng säng säng sova sova..tills klockan ringer tidigt..kunde lika gärna sovit på jobbet..sist där & först där...
♥..Pia

tisdag 18 augusti 2009

Jag bliiiiiir sååå.....

...ARG......Jättejättejättearg......stamp, stamp, stamp...
Jag kommer inte in på en endaste blogg idag..eller nu ikväll :(
Iofs så har blogger bråkat & bråkat med mej under en längre tid..men nu idag & ikväll tar det priset alltså..INTE en endaste blogg....får se i morgon om den är på bättre humör då... Annars så vette katten vad jag ska göra...nån som har ett förslag...??
Så ha de allesammans vi kanske ses...:)...
♥...Pia...ja ..eller NASSE då , om ni vill....

söndag 16 augusti 2009

Jag har fått påssjukan.....

..eller vad man ska kallat :). ..Av en linnehandduk, gammal och ett loppisfynd förstås, så sydde jag två "påsar" .
Jag vände och vred de två olika delarna så påsarna blev helt olika när de blev ihopsydda..
Hampasnören i olika grovlekar gör att det blir påsar istället för de där "gömmorna" som jag visat i tidigare inlägg..De är alltså sydda på samma sätt... Med RÖDA söta goa nektariner i, blev påsarna ett litet blickfång på bordet..ja, inte att det ska vara två påsar på en gång på bordet.....det räcker nog med en ...i taget ;)
**
Förra söndagen hade man minsann småångest för att semestern var slut och jobbet var på ingående..En vecka går väldigt fort trots allt..Tre hela arbetsdagar och en ledig dag..fredagen hade vi en superbra föreläsning .. en med föreläsare som hette Leif Strandberg, han berättade om en gammal död karl (Vygotskij) som levde för en massa herrans år sedan..Nu var den teorin som den gamle ryssen praktiserat då för längesen översatt till nutid av denne Leif Strandberg..som tur va..Vi hade en mycket rolig och läraktig dag..Skratten var många den dagen:) Men nu har vi en ny söndagskväll inte fullt så ågrensaktig ..men liiiite smyger in..snart måndag och full fart igen...
♥..Pia

torsdag 13 augusti 2009

Mera bak...

....Att JAG tycker OM att baka..är ingen nyhet..Pyssla är en rolighet till.... då slår vi väl ihop (våra påsar:) ..och återbrukar lite av varje....

..Lite loppisfynd har det blivit för mej i sommar. Gamla överlakan med vackra spetsar..en femma där, en tia där..Helt okej att klippa i då, särskilt om det är något litet hål eller någon liten fläck. Här på översta bilden ligger några örngott och överlakan med spetsar..även korsstyngsbroderade dukar. Dessa har jag återanvänt och sytt lite olika saker av. ..Här kommer en ny "tag" i lera.. jag har stämplat SKORPOR på den..men allra först så bakade jag en omgång med KARDEMUMMASKORPOR med vaniljsmak ..riktigt smaskens gott!!..första omgången blev visserligen inte så lyckad, degen blev för hård..smaken däremot var det inget fel på..:)..

** Skorporna hade hunnit torka, men inte LERAN..SOM VANLIGT..MÅSTE TESTA.. I med allt i burk och DEKORERA..med lera..

Nästa omgång blev mycket bättre, jag har precis provbakat det här receptet...

**

Varför detta provbakandet nu då??..Jo...Hantverksmässan i Brunskog 5 & 6 september ska vi (SARA , LENA & jag)..stå och sälja lite av vårt pyssel . ..Precis som vi gjorde förra hösten . Vi hade jättekul och ville göra om det i år . Där bjöd vi på våra Lavendelskorpor och sålde så bra. Nu har vi pratat om att utöka sortimentet med Kardemummaskorpor. Klart att man då måste provbaka och smaka vilken sort som är goast:)....

..Pyssel ja..jo..Sydda saker har det blivit. Av allt det där loppisfyndena så har jag bl.a sytt "BULLGÖMMOR"...
..En närbild på en "gömma"..Så klart kan man ha vad som helst i dessa tygpåsar..ÄPPELGÖMMA kanske....
..Roliga att sy var de oxå. ...Det är dubbla påsar..för att "hålla" värmen på de nybakade bullarna...
..Har även provat på att sy olika "lappar" på "påsarna" Mönster, monogram m.m av trasiga och /eller fläckiga dukar. Får inte glömma ..mina evinnerliga VINTAGEBILDER:) som jag även har strukit på någon "påse"..
Förhoppningvis så kanske jag kan sälja någon..annars lär nog mina nära och kära bli drabbade ..igen...hehe..med bullgömmor/påsar.. **
..Här provade jag att till söndagsfrukosten, lägga i NYBAKADE MORGONFRALLOR/BULLAR i påsen. Morgonbullsreceptet finner du här.. ♥...Pia

tisdag 11 augusti 2009

Av små barn och fyllehundar får man höra..

..SANNINGEN sägs det!..Nu var det ingen fôllehunn (värmländska för fyllehund :) som sa sanningen till mej .... ** Jag jobbar på en förskola som som förstås innehåller en massa små människor..Dessa små människor har en benägenhet att berätta en massa saker..ibland får man tankeställare, ibland ett gott skratt..hur som haver så...de pratar MYCKET och OFTA om ALLT..Särskilt vid måltider..och igår så utspelades sej denna scen.... ** Det är lunchtid och vi sitter vid matbordet..jag....två barn i 5 årsåldern och en kille på 3 år.. Den ena 5 åringen som sitter på min högra sida tittar en lång stund på vad jag gör..mina armar & händer far runt över bordet ..nån ska ha hjälp där..dela spagetti. Nån ska ha lite mjölk..grönsaksskålen osv..osv...Efter en stund så säger han, G...... Duuu..?? Jaaa, vad vill du?..säger jag då förstås..Duuu...min MORMOR har åsså sånna där mjuke muskler ho mâ........ Vaaa??.. JO... MIN MORMOR (..nu pratar han HÖGT..Ja jag hör ju dåligt också :) HAR ÅSSÅ sånna där mjuke muskler..OCH så tar han tag i mitt gäddhäng!!..Tack för den du!!..Inte är de väl såå stora mina mjuka muskler..men de finns.... ** Jaha ja..då fick man veta sanningen än en gång:)..dock en ganska snäll & gullig sanning..eller hur?... ..Inte en fyllehund, men väl en trött SELMA..När matte går upp (husse har pyst till jobbet för längesen), då har jag hela sängen för mej själv... ..och kniiiiper ihop ögonen hårt..så inte matte ser mej.. Vill inte ut och gå ..igen...den där låååååånga promenaden runt kanalen och lilla elljusbanan.. Slipper jag? Nää det gjorde hon inte..sen blev det nybakade morgonfrallor..som ..... ♥...Pia

måndag 10 augusti 2009

Mjukstart eller kraschlandning..

....Då har man gjort första arbetsdagen efter DEN långa semestern.....Mjukstart kanske var att ta i ..gå upp klockan 5.25 ..FÖRE tuppen t.o.m... Kraschlandning...nää , snarare rivstart:)..Fast när jag väl kom till jobbet var det luuuuuuuugnt.....Inga stora saker på gång..mest att man får rutiner på allt igen..eller hur Agneta..visst gick frukosten i ultra??..Sen att vi "glömt " att du fyllde år i lördags..Ska INTE glömma det nästa år och nästa år..8 /8..Nu fick du födelsedagskaka med grädde till, ändå :)..OCH NU kom vi osökt in på detta goooa igen.. ..Som ÄPPELPAJ MED VANILJVISP..och se på DEN Äppelpajen då!!..VAR tvungen att föreviga den här pajen..På ett av alla dessa mysiga cafeér som vi hann "provsmaka" i Göteborg....när vi stod inne i cafeét för att beställa..såg jag några goa pajer..visserligen var det stora formar med portioner för många..MEN att det skulle vara ett såå stort LASS till en PERSON!! nä, det kunde jag inte drömma om..DET stora faten med DET stora äppelpajlasset....Inte skulle nån tro mej så..fram med kameran....Som tur var så, beställde äkta hälften min, "bara" en kanelbulle..så han fick smaka lite...;) Ja, det har allt blivit en liten cafévolang, som NU ska bort..därför drar jag nu Selma med mej runt på långa promenader..stackars hund ..och som det regnar nu förtiden, så kan jag säga att inte vill hon med ut..hihi... Ha de gôtt och i môrn kommer nya tider..med nya ideér..bl.a mina ****gömmor.. ♥...Pia

fredag 7 augusti 2009

Tror minsann jag kommit av mej totalt..

..kan det vara att jag haft semester för länge tro??..Nu syftar jag mest på inlägg och bloggandet..:)..Det har varit sporadiskt med bloggandet för min del..Men nu börjar vardagen snart igen så kanske kan man göra lite besök i bloggvärlden nu då.. ** Min sex veckor långa semester slutar nu..och i morgon måste jag upp vid halv sex..DET blir en bedrift stor som någon det...:)....Men det blir då det..NU..är det fortfarande ledigt som gäller... ** Förra veckan var vi en tripp till Göteborg och tog in på hotell. Supermysigt och gött som bara den.... Ett hotell som var nyrenoverat och fint..säger bara hotellfrukostar..(himlar med ögonen nu:)..DET är MYCKET och gott...man äter som OM man aldrig har sett mat förut...hihi.. ** Och ätit det har vi gjort..på vår Göteborgsresa..Så nu är det motion som gäller igen..hade kommit riktigt bra igång före semestern ..ja hela våren oxå....visserligen har jag promenerat nu med.. ** I Göteborg gick vi i Nordstan och i Haga, samt en del runt hela stan..värmen var inte så intensiv kan man säga så vi orkade gå mycket.... ** Liseberg med Lotta och en del gäster, såg vi på måndagen eller HÖRDE kanske man ska kallat..volymen den var HÖG.!! ..ÅKTE INTE EN ENDASTE KARUSELL ..Men lotter & popcorn & MAT..:) blev det! ** JAG " sprang" i en hel del butiker..GRANDMA ´S..var en rolig men dyr butik..inget inköp där precis..ATMOSPHERE var semesterstängt :(..tyvärr..var en hel del butiker som var det....Fann iallafall en hel del mysiga butiker ändå...

Som den här .. Grönbergs Interiör ..En butik med massor av sånt där som jag gillar..Jag placerade karln utanför i en stol..och sen "dammsög" jag butiken noga.. Mycket fint och många nya ideér fick jag där..trevlig butiksägare och fint namn hade hon oxå.. Blogg hade hon med....Grönberg interiörer

..Min kamera strejkade lite när jag tog bilderna där inne..och sen visade det sej att det hade kommit något klet på linsen :)..så kan det va..Men någorlunda blev väl de här bilderna..man ser åtminstonde vad det är för BUTIK:)..en butik väl värt ett besök.. ** Köpte några vackra bilder samt lite annat..smått & gott..

Sam sagt, vi åt en del och det gjorde vi mycket gott också..här är det ett räkberg på en resturang i Feskekôrka.. De va gött kan jag lova med färska räkor..mums..
**
En del mysiga små cafebesök blev det med..och nu är det alltså dessa cafe´volanger som ska bort..:)..
**
En promenad runt kanalen och lilla banan på elljusspåret ..VARJE DAG ...vi började igår..Selma åker med på köpet..antingen hon vill eller ej..
**
Nu ska jag styka lite kläder för morgondagen ..bäst att förbereda sej lite ..och så kan jag lika gärna stryka min nysydda skapelse..eller det blev faktiskt flera stycken..riktigt nöjd blev jag med min nya "****gömma"..VAD jag det ska jag berätta snart..ska ha dessa till försäljning på höstmarknaden i september..
♥...Pia